Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη του στο ΤΕΠΑΚ, επιχείρησε να εμφανιστεί ως από μηχανής Θεός, που βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα και εν προκειμένω στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ. Ισχυρίστηκε ότι με τη δική του μεσολάβηση, μπορούν να διατεθούν δωμάτια ξενοδοχείων προς ενοικίαση σε προσιτή τιμή στους φοιτητές.

Για άλλη μία φορά, όμως, αποδεικνύεται ένα καλοστημένο επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς προκύπτουν τα πιο κάτω αυτονόητα ερωτήματα:

  1. Από την τιμή των 700 ευρώ που προσφέρεται από τα ξενοδοχεία, οι φοιτητές θα καλούνται να πληρώνουν ποσό ύψους 400 ευρώ. Χωρίς διατροφή, χωρίς πρόσβαση σε κουζίνα, πλυντήρια και άλλα βασικά για τη διαβίωση τους. Πως αυτότους εξασφαλίζει μια ποιοτική φοιτητική ζωή;

 

  1. Οι μη δικαιούχοι μάλιστα του επιδόματος, θα καταβάλλουν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου το ποσό των €700 που είναι πολύ ψηλό για ένα δωμάτιο και συμπαρασύρει εκ νέου τις τιμές ενοικίων προς τα πάνω.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν έχει ευθύνη μόνο για το φιάσκο της πρότασης αυτής. Έχει ευθύνη γιατί ως κυβέρνηση εδώ και μία δεκαετία ουδέν έπραξε για το θέμα της στέγασης των φοιτητών, γιατί υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις στην ανέγερση εστιών, ενώ μέχρι σήμερα αρνείται επίμονα να ενισχύσει την κρατική φοιτητική μέριμνα. Πέραν αυτού, είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που για να πουλά διαβατήρια και να εισπράττει χορηγίες, έστρεψε την παραγωγική δυναμικότητα της χώρας στην κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων αντί προσιτών οικιστικών μονάδων.

Ως εκ τούτου, το θέμα της στέγασης των φοιτητών Παγκύπρια, δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με πρόχειρες λύσεις, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και σχεδιασμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε μεταξύ άλλων:

 

  • Επίσπευση των διαδικασιών για ανέγερση εστιών από τα Πανεπιστήμια.
  • Ενοικιάσεις διαμερισμάτων από τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …