Μακρόν: Η Γαλλία θα ζει με τον ιό τουλάχιστον έως τα μέσα του 2021

Μακρόν: Η Γαλλία θα ζει με τον ιό τουλάχιστον έως τα μέσα του 2021

Η Γαλλία θα πρέπει να ζει με τον νέο κορονοϊό τουλάχιστον έως το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε  ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν, που έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν σχέδια, σε αυτή τη φάση, να περιοριστούν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που στοχεύουν στο να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται πιο γρήγορα τώρα σε σχέση με το πρώτο κύμα της επιδημίας την άνοιξη, δήλωσε, από την πλευρά του, ο επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Αρνό Φοντανέ, σε μια από τις πλέον έντονες προειδοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την αναζωπύρωση της Covid-19 στην Ευρώπη.

«Ο ιός κυκλοφορεί πιο γρήγορα. Η αναζωπύρωση της πανδημίας ξεκίνησε τον Αύγουστο», τόνισε ο επιδημιολόγος Φοντανέ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, ενώ πρόσθεσε ότι η μάχη κατά της ασθένειας θα είναι «μαραθώνιος».

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανασχέσουν την εξάπλωση της πανδημίας, ανακοινώνοντας  την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία αρχικά αφορούσε εννέα πόλεις ανάμεσά τους και το Παρίσι. Πλέον επηρεάζει περισσότερα από τα δύο τρίτα των κατοίκων της χώρας.