Μακρόν για Μπόρις Τζόνσον: Τον χαρακτήρισε «κλόουν» με «χυδαία συμπεριφορά»…

Το παρασκήνιο των συζητήσεων και των αιχμηρών σχολίων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, αποκαλύπει γαλλικό περιοδικό.

Το γαλλικό περιοδικό «Le Canard Enchaîné» ισχυρίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν χρησιμοποίησε υποτιμητική γλώσσα παραπονούμενος για τη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον μετά το τραγικό δυστύχημα με μετανάστες στο Κανάλι της Μάγχης.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα που επικαλείται η βρετανική Guardian, ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να χαρακτήρισε τον Μπόρις Τζόνσον «κλόουν» κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συζητήσεων με συμβούλους, ενώ ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε «χυδαία συμπεριφορά».

Όπως αναφέρεται, ο Μακρόν τόνισε σε άτομα του στενού του κύκλου ότι ο πρωθυπουργός απολογήθηκε ιδιωτικά για το ότι μετέτρεψε την Γαλλία σε αποδιοπομπαίο τράγο για ζητήματα που αφορούν τις μικρές βάρκες στη Μάγχη για το θέμα της αλιείας και τον αποκαλούμενο «πόλεμο των λουκάνικων», αλλά είπε στον πρόεδρο ότι έπρεπε να το κάνει αυτό για χάρη της βρετανικής κοινής γνώμης.
Μάλιστα, ο Μακρόν φέρεται να είπε για τον βρετανό πρωθυπουργό: «Ιδιωτικά ζητά συγγνώμη που φέρεται έτσι, αλλά παραδέχεται ότι το κάνει ως απάντηση στην βρετανική κοινή γνώμη».

«Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο»
Το δημοσίευμα, συνεχίζει, λέγοντας ότι ο Μακρόν είπε στη συνέχεια σε συνεργάτες του: «Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις μία σπουδαία χώρα, με την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα, να καθοδηγείται από έναν κλόουν».

Ο Μακρόν παρουσιάζεται οργισμένος με τον Βρετανό πρωθυπουργό μετά την τραγωδία με τους 27 νεκρούς μετανάστες στα στενά της Μάγχης και, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κροατία την επόμενη ημέρα του ναυαγίου, φέρεται να είπε στους συμβούλους του: «Ο Τζόνσον μου μιλά προσγειωμένα, όλα φαίνονται εντάξει και μετά «μας την φέρνει» με άκομψο τρόπο. Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο».

Check Also

Σεϋχέλλες – Νησί Μογιέν: Το μικρότερο παραδεισένιο εθνικό πάρκο του κόσμου

Σεϋχέλλες – Νησί Μογιέν: Το μικρότερο παραδεισένιο εθνικό πάρκο του κόσμου Ο δημοσιογράφος Μπρέντον Γκρίμσο …

Παραλήρημα Ακάρ: «Λίγα» τα 6 Rafale της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία

Την αγορά των έξι γαλλικών μαχητικών Rafale απο την Ελλάδα επιχείρησε να υποβαθμίσει ο Χουλουσί …