Μήνυση κατά της JPMorgan για εξαπάτηση επενδυτών

Αγωγή κατά της JPMorgan Chase κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης για εξαπάτηση επενδυτών που   έχασαν περισσότερα από 20 δισ. δολ. σε τίτλους που στηρίζονταν από ενυπόθηκους τίτλους, τους οποίους είχε εκδώσει η Bear Stearns κατέθεσαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Eric Schneiderman, δήλωσε ότι η Bear Stearns, η εταιρεία μεσω της οποίας εκδόθηκαν οι τίτλοι και εξαγόρασε η JPMorganτο 2008, «διέπραξε πολυάριθμες ενέργειες εξαπάτησης και παραπλάνησης στις διαδικασίες πώλησης και προώθησης» τίτλων που στηρίζονταν από ενυπόθηκα δάνεια. Ο κ. Schneiderman απείλησε μάλιστα και άλλες τράπεζες με αντίστοιχες νομικές κινήσεις. Η αγωγή αναφέρει ότι η Bear Stearns «συστηματικά απέτυχε να αποτιμήσει τα δάνεια» που είχαν τιτλοποιηθεί με αποτέλεσμα να περιληφθούν και δάνεια με υψηλό κίνδυνο στάσης πληρωμών, όπως έγινε στη συνέχεια με αποτέλεσμα να καταγραφούν ζημίες ύψους 20 δισ. δολ. H JP Morgan από την  πλευρά της δήλωσε ότι η εξαγορά της Bear stearns  έγινε μέσα σε ενα σαβατοκύριακο υπό τις εντοές της αμερικανικής κυβέρνησης» και σημείωσε ότι η αγωγή «αφορά αποκλειστικά» τις πρακτικές της Bear Stearns.
«Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε παρόμοιες κινήσεις εναντίον και άλλων» προειδοποίησε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ο οποίος ηγείται μιας επιτροπής που συστάθηκε απο την κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα το 2008 με σκοπό να ερευνά τέτοιες εξαπατήσεις.

 

 

Check Also

ΗΠΑ: 46 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί από ρυμουλκό φορτηγού στο Σαν Αντόνιο

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια …

Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει τις δυνάμεις που βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας σε πάνω από 300.000

Το ΝΑΤΟ αναμένεται να αυξήσει μαζικά σε πάνω από 300.000 τον αριθμό των δυνάμεών του …