Μήνυμα Πάπα προς μαφιόζους: “Μετανοήστε ή σας περιμένει η κόλαση”

«Σας παρακαλώ αλλάξτε ζωή, σταματήστε να κάνετε κακό» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους «άνδρες και τις γυναίκες της μαφίας» κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος που τελέστηκε σε εκκλησία της Ρώμης κοντά στο Βατικανό.

Ο Πάπας καταδίκασε στο κήρυγμά του «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρωμοδουλειές».

Πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα. Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι» δήλωσε.

Αυτή η σθεναρή δήλωση του ποντίφικα θυμίζει το οργισμένο κήρυγμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ στο Αγκριτζέντε (στη Σικελία) το 1993, όταν ζήτησε από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

Κατά τη διάρκεια της τελετής που οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, διαβάστηκεκατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας ενώπιον του Πάπα, ο οποίος άκουγε εμφανώς συγκινημένος με το κεφάλι κατεβασμένο.

Check Also

Η Γαλλία στηρίζει τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία

Η Γαλλία έγινε το πρώτο μεγάλο δυτικό κράτος που υποστηρίζει δημοσίως τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου …

Ισπανία: Παγιδευμένη επιστολή με εκρηκτικά και στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ

Οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν σήμερα ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που …