Μέσα σε λίγες ώρες «απογειώθηκαν» οι πωλήσεις εισιτηρίων της EasyJet

Yπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες οι πωλήσεις εισιτηρίων της εταιρείας EasyJet, έπειτα από την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον για τη σταδιακή έξοδο της Βρετανίας από το lockdown.

Η ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού τη Δευτέρα για ενδεχόμενη επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών στις 17 Μαΐου, είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο κατά 337% στις αεροπορικές κρατήσεις.

Αν και η αύξηση αυτή δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτική, έρχεται να επιβεβαιώσει την αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης από καταναλωτές που επιθυμούν να ταξιδέψουν μέσα στο καλοκαίρι.

Εταιρείες του κλάδου όπως η EasyJet, η Ryanair και η ιδιοκτήτρια της British Airways είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Γιόχαν Λούντγκρεν.

«Η αύξηση των κρατήσεων δείχνει ότι οι Βρετανοί ανέμεναν το σήμα της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ταξιδιωτικής δραστηριότητας», πρόσθεσε ο κ. Λούντγκρεν.

Ηλιόλουστα μέρη όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και το ελληνικό νησί της Κρήτης είναι στους κορυφαίους προορισμούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της EasyJet.

Ενώ τα ταξίδια μπορεί να επιτραπούν νωρίτερα, ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν που οι περισσότεροι επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Check Also

Βρετανία-Κορωνοϊός: Κρατικοποιούνται 37 startups για να διασωθούν…

Συμμετοχή σε 37 εταιρείες startups αποκτά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αφού τα κρατικά δάνεια …

«Βουτιά» 8,2% της Γαλλικής οικονομίας για το 2020

Η γαλλική οικονομία κατέγραψε βουτιά 8,2% την περασμένη χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική …