Λονδίνο: Οι τραπεζίτες επιστρέφουν στο Σίτι – «Πάρτι» για τα μπαρ και τα εστιατόρια

Πάνω από το 50% των εργαζομένων του Σίτι του Λονδίνου φαίνεται πως έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg βασισμένη σε στοιχεία της Google.

Εκτός από τη σταθερά ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες λόγω του εμβολιασμού, το ποσοστό των εργαζομένων που επιστρέφουν στους χώρους εργασίας συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της αρχής του σχολικού έτους. Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν εφαρμόσει υβριδικό μοντέλο εργασίας, κάτι που διευκολύνει τους υπαλλήλους και επιδεικνύει τη νέα εργασιακή πραγματικότητα.

Το αποτέλεσμα της επιστροφής αυτής είναι η υποστήριξη της τοπικής οικονομίας, δη στα μπαρ και τα εστιατόρια του οικονομικού κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας τα οποία έχουν κατακλυστεί από κόσμο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παράλληλη αύξηση έχει υπάρξει και στη χρήση των ΜΜΜ.

Η οικονομική «καρδιά» της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου έμοιαζε μέχρι πρόσφατα με «πόλη φάντασμα» λόγω των lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι περισσότεροι εκ των 540.000 εργαζομένων της περιοχής ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται μέσω τηλεργασίας.

Παρά τα εντυπωσιακά δεδομένα, πάντως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας Metrikus, η επιστροφή στο Σίτι δεν έχει ακόμα φτάσει τα αντίστοιχα ποσοστά του 90% του εργατικού δυναμικού άλλων μεγάλων βρετανικών πόλεων.

Check Also

Ποιοι και γιατί προβλέπουν ότι το Bitcoin θα αγγίξει τα $100.000 μέχρι το τέλος του έτους

Αφού έφτασε σε ιστορικό υψηλό την Τετάρτη, η άνοδος του Bitcoin «πάτησε φρένο» αλλά ορισμένοι …

Μετά το ράλι του bitcoin η αγορά crypto έσπασε το φράγμα των $2,7 τρισ.

Στο ζενίθ φτάνει αισιοδοξία των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα καθώς οι χθεσινές επιδόσεις – ρεκόρ …