Κ.Ε: Δεν έχει μελετήσει ο ΓΓ. του ΑΚΕΛ τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία για το έγκλημα

Σε γραπτή δήλωση του, ο  Κυβερνητικος Εκπροσώπος,  Πρόδρομος Προδρόμου, απαντά  στο ΑΚΕΛ, αναφορικά με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματοςκαι  τονίζει ότι η Κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζει επικοινωνιακά τα ζητήματα της εγκληματικότητας:

«Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία σχεδιάζει μεθοδικά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και το καθήκον να υπηρετήσουμε το αίσθημα ασφάλειας και όχι τη δημοσιότητα

Η Κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζει επικοινωνιακά τα ζητήματα της εγκληματικότητας ούτε θα εκμεταλλευόταν την επιτυχή δράση της Αστυνομίας και των Αρχών Ασφαλείας, όπως, για παράδειγμα, η εξιχνίαση του πρόσφατου ειδεχθούς εγκλήματος ή και ευρήματα εντατικών ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες.

Είναι ευθύνη και καθήκον της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας να φροντίζουν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την παρανομία. Εκπληρώνοντας αυτό το καθήκον, η πολιτική ηγεσία έχει δώσει οδηγίες και προωθεί διαδικασίες, ούτως ώστε η αντιμετώπιση ειδικά του οργανωμένου εγκλήματος να είναι ανάλογη των μορφών που εκείνο παίρνει. Χωρίς την ανάγκη να διατυμπανίζονται για να αποκομισθεί όφελος από δημοσιότητα, όπως επιλέγουν κάποιες άλλες πλευρές. Συμμετρικά όμως, θεωρούμε ότι και το Νομοθετικό Σώμα έχει καθήκον να εγκρίνει το Νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιόν του με το οποίο θα διευκολυνθεί το έργο της Αστυνομίας, με τη διενέργεια ελέγχων, με συντεταγμένο και ελεγχόμενο τρόπο στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών, με σκοπό την πρόληψη ή την εξιχνίαση εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Πιστεύουμε ότι, όπως είναι η σαφής θέση αυτής της Κυβέρνησης ότι στηρίζει την Αστυνομία στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει, ευρύτερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για «το γεγονός ότι έχει εξαπλωθεί το έγκλημα γενικότερα…», αυτοί απαντήθηκαν ήδη από τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε χθες η Αστυνομία στη δημοσιότητα –τα οποία μάλλον ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν έχει μελετήσει – αφού δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση ή οι Αρχές Ασφαλείας εφησυχάζουν. Τουναντίον, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης την ώρα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για πρόληψη και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ιδιαίτερα για περιπτώσεις που πρέπει να ελεγχθεί τυχόν διασύνδεση ή και διαπλοκή μελών της αστυνομικής δύναμης με εγκληματικά στοιχεία, υπενθυμίζουμε ότι είναι αυτή η Κυβέρνηση που έχει εισαγάγει νομοθεσία και έχει δημιουργήσει Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία, την οποία και θα πρέπει να αφήσουμε να λειτουργεί και να αποδώσει απρόσκοπτα και χωρίς παρεμβάσεις.»

Check Also

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο

Share Twitter Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας …

Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει τη σημερινή διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων, της Δερύνειας και του Απλικίου – Λεύκας

Share Twitter Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει τη σημερινή διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων, της Δερύνειας και του …