Κ.Ε για κατασκοπευτικό βαν: Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Αντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Σαββίδη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου, του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη και του Εκπροσώπου Τύπου και βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Στέφανου Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Προδρόμου είπε ότι «κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία για πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενο παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των ιδιωτικών επικοινωνιών και κατά πόσο έχουν δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο κάποια μηχανήματα ή αν υπάρχει τέτοιου είδους αδίκημα.

Ο κ. Κυπριανού ενημερώθηκε για το ότι η Αστυνομία διερευνά ενδελεχώς το όλο ζήτημα, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και η κοινή διαπίστωση είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας της επικοινωνίας των πολιτών και οπωσδήποτε βέβαια και των πολιτικών προσώπων».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι φαίνεται να υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην εν λόγω εταιρεία και την Αστυνομία και ερωτηθείς τι είδους ήταν η συνεργασία αυτή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν νομίζω να πρέπει να σχολιάσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες όσο διαρκούν οι έρευνες.

Εκείνο που γνωρίζουμε από την Αστυνομία είναι ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, διεξάγεται πραγματικά πλήρης διερεύνηση και όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν ή προέκυψαν θα εξεταστούν από την Αστυνομία και θα έχουμε τα αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα συνεργασίας της Αστυνομίας με τις εταιρείες αυτές, αν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός είναι κάτι που θα μπορούσε να το κρίνει ο Γενικός Εισαγγελέας».

Check Also

Θεοχάρους: Δεν εμπιστευόμαστε τον Μπορέλ ούτε εκχωρούμε εξουσίες να διαπραγματευθούν το μέλλον μας

Share Twitter Ένα από τα μεγάλα αμφιλεγόμενα των ημερών είναι το ζήτημα της Συνόδου Κορυφής …

Κούσιος: Η κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση των ΗΠΑ για στρατιωτική συνεργασία

Share Twitter Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας …