Κ.Ε. για ΑΚΕΛ: Να σταματήσουν να πολιτεύονται ωσάν να βρίσκονται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

Να σταματήσουν να πολιτεύονται ωσάν να βρίσκονται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα, ασκώντας ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική αναφέρει σε γραπτή  απάντησή του στο ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικος Εκπροσώπος, Πρόδρομος Προδρόμου :

“Σε σημερινή τοποθέτησή του, το ΑΚΕΛ ουσιαστικά δίνει απάντηση και στις δικές του συνεχείς επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης. Σημειώνουν ότι «οι κυβερνώντες βρίσκονται στην εξουσία για έξι χρόνια». Θα έπρεπε, λοιπόν, να θυμούνται ότι πριν μόλις τρεις μήνες ο κυπριακός λαός έκρινε και επέλεξε.

Οι πολίτες έκαναν μια σαφή επιλογή ανάμεσα στην πρόταση και τις πολιτικές του ΑΚΕΛ και την πολιτική πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του. Επέλεξαν να συνεχίσει η διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη και να εφαρμόσει το Πρόγραμμά του. Είναι γι’αυτό το λόγο που το ΑΚΕΛ μιλά για «έξι χρόνια».

Θα πρέπει κάποτε να το συνειδητοποιήσουν. Δηλαδή να σταματήσουν να πολιτεύονται ωσάν να βρίσκονται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα, ασκώντας ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική με τρόπο που ακόμα και στο εθνικό θέμα επικρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γι’αυτή την αδιαλλαξία της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μηδενίζει το ρόλο της αντιπολίτευσης, αφού κατ’επανάληψη έχει υπογραμμίσει τη συμβολή που μπορεί να έχει και η κριτική λειτουργία της. Αρκεί όμως και η αντιπολίτευση να μην περιορίζει το ρόλο της σε μηδενισμό και άρνηση, όπως επιλέγει μέχρι τώρα το ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχωρά για να τιμήσει την εντολή που πήρε από τον κυπριακό λαό και καλεί τόσο τις πολιτικές δυνάμεις όσο και τους συνδικαλιστικούς φορείς και όλα τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα να συμβάλουν, μέσα από διάλογο και προτάσεις.

Στόχος είναι μια διακυβέρνηση που θα αξιοποιήσει, μέσα σε περιβάλλον ανάπτυξης, τα περιθώρια και τις δυνατότητες πολιτικής που έχουμε κερδίσει όλοι μαζί, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και να κάνουμε την Κύπρο συνεχώς καλύτερη, για χάρη των πολιτών.

Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας είτε στον τομέα της υγείας με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ είτε στον τομέα της εκπαίδευσης με την εφαρμογή και τη συνέχεια βελτιωτικών αλλαγών στο σύστημα είτε ακόμα στην οργάνωση του κράτους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται, θα το κερδίσουμε μέσα από τον διάλογο και την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή ανοιχτή σε διάλογο, αναμένει τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις όσο και από τους συνδικαλιστικούς φορείς και γενικότερα την κοινωνία, προτάσεις και εισηγήσεις που θα συμβάλουν στον κοινό σκοπό μας.”

Check Also

Οικολόγοι: Συνεχίζεται ο διασυρμός για τα «χρυσά διαβατήρια»

Συνεχίζεται ο διασυρμός, όμως οι διαδικασίες για τα «χρυσά διαβατήρια» προχωρούν με ρυθμούς χελώνας Ακόμη …

ΠτΔ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ζέτα – Εύχομαι και προσεύχομαι να ξεπεράσει τα προβλήματα

ΠτΔ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ζέτα – Εύχομαι και προσεύχομαι να ξεπεράσει τα προβλήματα Η …