Κύπρος: Να γίνει ανταγωνιστικός ο εκπαιδευτικός τουρισμός

Να γίνει η Κύπρος ανταγωνιστική στον τομέα του εκπαιδευτικού τουρισμού ζητάει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Με τη μελέτη στοιχείων για το τι γίνεται σήμερα, ποιοι είναι οι ανταγωνιστικοί προορισμοί και πως θα ενισχυθεί η διαφημιστική εκστρατεία, ο ΚΟΤ και το Υπουργείο Εμπορίου θα καταθέσουν υπόμνημα σε δύο εβδομάδες.

Στόχος είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης είναι η αύξηση των εσόδων του κράτους και η «διαφήμιση» της Κύπρου στο εξωτερικό – όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Ρωσία. Ανέφερε ως παράδειγμα τη Μάλτα, όπου εκεί, ο εκπαιδευτικός τουρισμός είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένος, όπως και σε άλλα κράτη αναλόγου μεγέθους με την Κύπρο.

Η Επιτροπή συζήτησε και πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τα ιδιωτικά φροντιστήρια, με στόχο, να παταχθεί το φαινόμενο της παραπαιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να καταθέσει  νομοσχέδιο βασισμένο στην πρόταση αυτή.

 

Check Also

ΠτΔ: Η μόνη χώρα που διαταράσσει το διεθνές δίκαιο είναι η Τουρκία

ΠτΔ: Η μόνη χώρα που διαταράσσει το διεθνές δίκαιο είναι η Τουρκία Στην τεράστια σημασία …

Νικόλας: Το ΔΗΚΟ επιμένει και διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, …