Κύλησε ομαλά η βραδιά για τον Υφυπουργώ παρά τω Προέδρω, Πέτρο Δημητρίου

Κύλησε ομαλά η βραδιά για τον Υφυπουργώ παρά τω Προέδρω, Πέτρο Δημητρίου, μετά την επέμβαση ανοικτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε χθες, σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει από την εντατική, όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Καρδιοθωρακοχειρουργικού Τμήματος του American Medical Center Δρ Μαρίνος Σωτηρίου.

«Απ’ ό,τι ενημερώθηκα σήμερα το πρωί, κύλησε ομαλά η βραδιά χθες, όπως αναμενόταν», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, σήμερα το πρωί απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Δρ Σωτηρίου επιβεβαίωσε ότι ο κύριος Δημητρίου «ξύπνησε, είναι καλός, είναι στον αναπνευστήρα και προχωρά κανονικά», προσθέτοντας ότι σήμερα πιθανώς να βγει από την εντατική.

Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Δημητρίου αναμένεται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση.

Ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε χθες επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, καθώς παρουσίασε ασταθή στηθάγχη και χρειάστηκε να γίνει επειγόντως χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση, μια συγγενής καρδιοπάθεια στην ουσία, οπού η δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση και προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά», σημείωσε.

Ο Δρ Σωτηρίου εξήγησε, ότι η συγκεκριμένη πάθηση δεν σχετίζεται με το κάπνισμα, τη χοληστερόλη κ.λπ., αλλά είναι εκ γενετής κατάσταση που είναι επιρρεπής για αιφνίδιο θάνατο, και σ’ αυτή οφείλονται διάφορα επεισόδια αιφνίδιου θανάτου αθλητών. Γι’ αυτό τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, ειδικά σε νεαρούς αθλητές.

Check Also

ΑΚΕΛ: Να σπάσει η ομερτά για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις

Να σπάσει η ομερτά για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε …

Μπαράζ καταγγελιών σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

Μπαράζ καταγγελιών σε Αγία Νάπα και Πρωταρά Δράσεις αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών Πρωταρά και Αγίας …