Κωστής Χατζηδάκης: Όπως το «ολίγον έγκυος», τώρα έχουμε το «ολίγον εκλογές»

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενη στην ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, η υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι είναι η 7η Ιουλίου, Πρόσθεσε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη εβδομάδα, μεταξύ 10 και 14 Ιουνίου, και θα ακολουθήσει το προεδρικό διάταγμα της προκήρυξης των εκλογών. Η μικρή αναβολή η οποία υπήρξε, είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία της Βουλής, την κατάθεση νομοσχεδίων και τροπολογιών και την εκπεφρασμένη θέση της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ να μην μετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου, η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε πως «δεν έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ούτε παραίτηση της κυβέρνησης».

«Η κυβέρνηση παραμένει. Έχουμε κανονική λειτουργία της Βουλής μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυσή της, και ως τότε θα υπάρχει νομοθετικό έργο για ‘ώριμα’ νομοθετήματα όπως οι ποινικοί κώδικες, οι οποίοι έχουν συγκροτηθεί μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία με συμμετοχή και της επιστημονικής κοινότητας, ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας – στα οποία θα προστεθεί ορισμένος αριθμός τροπολογιών για την επίλυση ζητημάτων, όπως η παράταση σε ορισμένες διαδικασίες, και δεν θα είναι κάποιο ευρύ νομοθετικό έργο».

«Όπως το ‘ολίγον έγκυος’, τώρα έχουμε το ‘ολίγον εκλογές’», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την αλλαγή των ημερομηνιών για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την παρομοίασε με την «διαδικασία των πέναλτι στο ποδόσφαιρο».

«Αυτά δεν τα έχουμε ξαναδεί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Χατζηδάκης και παρομοίασε την κυβέρνηση με «τους ερωτευμένους που δεν μπορούν να αποχωριστούν το ταίρι τους».

Ερωτηθείς για το γιατί η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως, αν επρόκειτο μόνο για τους κώδικες, η ΝΔ θα το συζητούσε – αλλά «πρόκειται για διάφορα νομοθετήματα και για τροπολογίες φωτογραφικού χαρακτήρα».

«Αυτό που δεν έχω ξαναδεί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, είναι να απαιτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παύει η λειτουργία του κράτους και της δημόσιας διοίκησης» αντείπε η Έφη Αχτσιόγλου και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εργαλειοποιεί τις συνταγματικά νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει στην προεκλογική περίοδο.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι συνταγματολόγοι που διαφωνούν έχουν πάθει ομαδική παράκρουση, και μόνο ένα μέρος της κυβέρνησης – γιατί υπάρχουν και διαφωνούντες – συμφωνεί;» αναρωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Η υπουργός Εργασίας κλήθηκε να σχολιάσει και την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι περιλαμβάνει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο να χαθεί το πλεόνασμα λόγω των παροχών του Μαΐου.

«Τα μέτρα που υλοποιήσαμε είναι απολύτως κοστολογημένα και απολύτως εντός του δημοσιονομικού χώρου ο οποίος έχει διαμορφωθεί με δεδομένη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου. Είναι πολύ συνηθισμένο η Κομισιόν να υποτιμά τον διαθέσιμο χώρο που υπάρχει στην ελληνική οικονομία, ιδίως από το 2016, αλλά στο τέλος επιβεβαιώνονται τα δικά μας νούμερα. Είμαστε κάτι παραπάνω από απολύτως ασφαλείς».

Αναφερόμενη στις αιτιάσεις για «πλεονάζουσες προσλήψεις στο Δημόσιο», η υπουργός Εργασίας είπε πως η Κομισιόν επαναφέρει ένα θέμα το οποίο ουδέποτε είχε θέσει από το 2015, και πρόσθεσε πως την εντυπωσιάζει το γεγονός ότι επαναφέρει ένα τέτοιο θέμα μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Αυτό ας το εκτιμήσουν οι πολίτες» είπε.

«Είναι βέβαιο ότι η Κομισιόν χτυπάει ορισμένα καμπανάκια, ενώ μέχρι σήμερα έλεγε καλά λόγια για την κυβέρνηση» εκτίμησε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι στα καμπανάκια αυτά προστίθεται ακόμη ένα από την ΕΛΣΤΑΤ, για σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης.

«Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση των φόρων ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε το μείγμα πολιτικής που πέτυχε στις άλλες μνημονιακές χώρες, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία στην Κύπρο. Λιγότεροι φόροι μικρότερες δαπάνες για να μη γυρίσουμε στον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που είναι ο μοχλός για να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Check Also

Ελλάδα – Κορωνοϊός: 358 νέα κρούσματα – Που εντοπίστηκαν

Share Twitter Τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, …

Ελλάδα: Μετανάστες κατέστρεψαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου Μόριας… (Photos)

Share Twitter Την απόλυτη καταστροφή άφησαν πίσω τους οι μετανάστες, οι οποίοι διέμειναν προσωρινά στον …