Κυπριανού: Πολύ επικίνδυνες οι δηλώσεις Αρχιεπισκόπου περί λύσης δυο κρατών

Στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου περί λύσης δυο κρατών στην Κύπρο,  τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, χαρακτηρίζοντας τις “πολύ επικίνδυνες, ενώ σημείωσε πως “είναι έτοιμος με τη μεγαλύτερη ευκολία να ξεπουλήσει ένα μέρος της Κύπρου”.

Την ίδια στιγμή ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, σημειώνοντας πως “το χειρότερο από όλα είναι ότι παρουσιάζεται ως περισσότερο πατριώτης από εμάς και είναι έτοιμος με τη μεγαλύτερη ευκολία να ξεπουλήσει ένα μέρος της Κύπρου σε κάποιους άλλους”.

“Ο δικός μας στόχος ήταν είναι και θα παραμείνει για πάντα η επανένωση της Κύπρου, και η εξεύρεση του τρόπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αλλά και οι Μαρωνίτες, οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι, να συμβιώσουμε στην κοινή μας πατρίδα σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας”, είπε ο κ. ΓΓ του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως “αυτό παρέχεται από το συμφωνημένο πλαίσιο”.

“Η αδυναμία κάποιων να κατανοήσουν αυτή την πραγματικότητα τους ωθεί σε τοποθετήσεις, οι οποίες είναι επικίνδυνες και καταστροφικές, και αν υιοθετηθούν πολύ φοβούμαι ότι θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στην κυπριακή κοινωνία και στην Κύπρο”, επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, ο οποίος απευθυνόμενος στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, τα κάλεσε να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους έναντι αυτών των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου, τις οποίες χαρακτήρισε “πολύ επικίνδυνες”.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως λυπάται να παρατηρήσει πως αυτό “δεν είναι το μόνο θέμα στο οποίο σιωπούν”, για να προσθέσει πως υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Σημείωσε πως “το ΕΛΑΜ δήλωσε ότι δυο επιτελεία τους προσέγγισαν και διεκδίκησαν να έχουν μαζί τους προεκλογική συνεργασία για χάριν της εξουσίας” και πως “ο Σταύρος Μαλάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε για αστείο να κάνει κάτι τέτοιο” και ο κ. Λιλλήκας είπε ότι δεν είναι το δικό του επιτελείο.

“Απομένουν δυο επιτελεία, του κ. Αναστασιάδη και του κ. Παπαδόπουλου. Δεν τους έχουμε ακούσει να τοποθετούνται, παρόλο που προκλήθηκαν από τον κ. Χρίστου, λέγοντάς τους ότι είναι δειλοί και δεν τοποθετούνται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα”, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Σημείωσε ακόμη πως κάτι άλλο που υπάρχει μπροστά από τον Νικόλα Παπαδόπουλο είναι να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε εκείνο το οποίο έχει αναφέρει ο κ. Σιζόπουλος, εάν δηλαδή αποδέχεται τη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία ως το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

Είναι εύκολο να λέει πως είναι πολύ καλά γνωστή η θέση του. Αφού είναι γνωστή γιατί δεν τη λέει; `Εχει σημασία το ποιο θα είναι το όνομα, επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, σημειώνοντας πως “χρειάζεται πρώτα να πούμε το όνομα και μετά να δώσουμε το σωστό περιεχόμενο, όπως το θέλουμε ο καθένας από εμάς. Για αυτό η έκκλησή μου είναι να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Ο κυπριακός λαός ενόψει των εκλογών θέλει καθαρές κουβέντες για να ξέρει τί πραγματικά ψηφίζει”, κατέληξε.

Check Also

Λεμεσός: H YKAN συνέλαβε 3 πρόσωπα και κατάσχεσε 2 κιλά κάνναβη

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης εντόπισε και κατάσχεσε χθες η Αστυνομία στη Λεμεσό. Σχετικά, μέλη της ΥΚΑΝ …

Παλουριώτισσα: Έριξε πυροβολισμό στον αέρα έξω από καφετέρια… συνελήφθη 53χρονος

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 53χρονος, ο οποίος φέρεται να έριξε πυροβολισμό στον αέρα, με …