Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα: Επιζήμιο το κλίμα αβεβαιότητας

Σε κοινή ανακοίνωσή τους συνδέσμοι και ομοσπονδίες επιχειρηματιών και βιομηχάνων, αναφέρονται στις πρόσφατες εξελίξεις του Κυπριακού επενδυτικού προγράμματος.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα: Δύναμη Ανάπτυξης της Οικονομίας

Επιζήμιο το κλίμα αβεβαιότητας

Η επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών.

Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά σε κλάδους ζωτικής σημασίας, όπως είναι οι Υπηρεσίες, οι Κατασκευές, ο Τουρισμός, και το Εμπόριο. Δημιουργούνται και διατηρούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, ενισχύοντας παράλληλα τη διαδικασία μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Πρόσθετα, το Επενδυτικό Πρόγραμμα έχει σημαντική συνεισφορά στη μείωση του δημόσιου χρέους από άμεσους και έμμεσους φόρους, στην υλοποίηση μεγάλων αναπτύξεων, ενδυναμώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει η Κύπρος για να εδραιωθεί ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Μέσα σε ένα διεθνές και τοπικό περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς, είναι αυτονόητο ότι το πρόγραμμα οφείλει να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται και να θεραπεύει τις όποιες αδυναμίες του. Ενδεχομένως υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που χρήζουν επανεξέτασης, αλλά μετά την εφαρμογήδιορθωτικών μέτρων από την πολιτεία, το νέο, αυστηρότερο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις της οικονομίας και της διεθνούς εικόνας της Κύπρου. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, η καλλιέργεια ενός κλίματος αβεβαιότητας είναι επιζήμια.

Είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύσουμε το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, τη δύναμη ανάπτυξης που δίνει στην οικονομία του τόπου και να θωρακίσουμε παράλληλα την αξιοπιστία της χώρας μας. Γι΄ αυτό είναι επιβεβλημένο όλοι να παραμερίσουμε τις όποιες ενδεχόμενες διαφορές και συλλογικά να εργαστούμε για την προστασία του κύρους της οικονομίας και της Κύπρου.

▪ Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ)
▪ Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
▪ Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ)
▪ Συνδέσμου Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου (ΣΥΜΕΒΙΚ)
▪ Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών & Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου (ΣΕΜΗΕΚ)
▪ Παγκύπριου Συνδέσμου Βιομηχάνων Επίπλου & Ξυλουργικών (ΠΑΣΥΒΕΞ)
▪ Κυπριακού Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων
▪ Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ)

Check Also

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για υπόθεση ναρκωτικών

Share Twitter Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για υπόθεση ναρκωτικών Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα και τέθηκαν υπό …

Ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό – «Σήκωσαν τις εισπράξεις»

Share Twitter Ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό – «Σήκωσαν τις εισπράξεις» Ληστεία σε περίπτερο, που …