«Κρύβονται» στα superyachts οι πλούσιοι… από τον κορωνοϊό

Φοβούμενοι μην προσβληθούν οι ίδιοι ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα από τον Covid-19, δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο επέλεξαν να ζήσουν στα πολυτελή σκάφη τους, διασχίζοντας τις θάλασσες.

Όπως υποστηρίζει ο Άλαν Τόβι της «Telegraph», οι πλούσιοι ελπίζουν πως θα αποφύγουν τον κορονοϊό με την απομόνωσή τους στα superyachts τους.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος επικοινώνησε με τον Τζόναθαν Μπέκετ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας γιοτ «Burgess», ο οποίος υποστήριξε πως οι δισεκατομμυριούχοι ψάχνουν τρόπους για να «καλμάρουν την θύελλα» και ένα γιοτ «σε καλό κλίμα δεν είναι άσχημο μέρος για να απομονωθείς».

Τα υπερπολυτελή σκάφη έχουν πολύ μεγάλο χώρο για αποθήκευση προμηθειών, που μπορούν να κρατήσουν μήνες, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα αν αυτά δεν αγκιστρωθούν και ταξιδεύουν όλη την ώρα.

Σύμφωνα με τον Τόβι, οι τιμές είναι… τσουχτερές, αφού κάποιοι χρεώνουν 118.944 δολάρια την εβδομάδα + τα έξοδα προσωπικού και το μεγαλύτερο γιοτ κοστίζει 600.000 δολάρια την εβδομάδα.

Ο Μπέκετ πρόσθεσε πως «μια οικογένεια έχει πάρει ένα γιοτ για εννέα εβδομάδες, ενώ έχουμε δύο μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις για γιοτ των 40 και των 70 μέτρων. Οι πελάτες φροντίζουν να εκπαιδεύονται τα παιδιά τους, να παίρνουν μαθήματα μαγειρικής από τους σεφ του γιοτ και να μαθαίνουν για την τεχνολογία από το πλήρωμα των μηχανικών».

Check Also

ΗΠΑ: Φορτηγατζής -της χρονιάς- ξέχασε να κατεβάσει την καρότσα και έπεσε πάνω σε γέφυρα!

Share Twitter Ένας φορτηγατζής -της χρονιάς- ξέχασε να κατεβάσει την καρότσα και έπεσε πάνω σε γέφυρα! …

Κίνα: Εκπαιδευτής σώζει φαντάρο που δεν πέταξε τη χειροβομβίδα αρκετά μακριά

Share Twitter Ένας εκπαιδευόμενος στρατιώτης σώθηκε μέσα σε 0,01 δευτερόλεπτα από τον εκπαιδευτή του, καθώς …