Κούσιος: Το ΑΚΕΛ, δυστυχώς, αδυνατεί να παρακολουθήσει τη σημερινή συγκυρία

Το ΑΚΕΛ, δυστυχώς, αδυνατεί να παρακολουθήσει τη σημερινή συγκυρία, αναφέρει σε γραπτή απάντησή  του ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος

«Θυμίζω στον κ. Άντρο Κυπριανού ότι για το ΑΚΕΛ κάποτε λέχθηκε η ρήση «το κόμμα τζιαι τα μμάθκια σας» την οποία ο κ. Κυπριανού ακολουθεί πιστά.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, επιρρίπτει την ευθύνη για την αδιαλλαξία της Τουρκίας στο Κυπριακό και το αδιέξοδο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αγνοώντας την πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή εναντίον όλων των χωρών, ο κ. Κυπριανού καταλόγισε ακόμα και την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Κύπρου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει ακόμα ότι απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία και βουλιμία βρίσκονται ΕΕ, ΗΠΑ και χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Και όλα αυτά για μικροκομματικούς σκοπούς και οφέλη. Μπροστά στο συμφέρον του κόμματός του, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, δεν υπολογίζει ακόμα ούτε και τη ζημιά που προκαλείται στην εθνική μας υπόθεση. Φτάνει να πληγεί ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με εκείνο που οδήγησε το ΑΚΕΛ να ψηφίσει «όχι» για να τσιμεντώσει το «ναι», ή να απορρίπτει αμερικανο-καναδικό σχέδιο με το οποίο επιστρεφόταν η Αμμόχωστος, αρκεί μόνο να παρακαθόμασταν σε συνομιλίες.

Και διερωτόμαστε πραγματικά, γιατί δεν εφάρμοσε επί διακυβέρνησης του το ΑΚΕΛ όλα όσα ζητεί σήμερα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για να επιλύσει το κυπριακό πρόβλημα;

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε και μιλά για το αύριο της Κύπρου. Και απάντησε στον μηδενισμό και την άρνηση.

Το ΑΚΕΛ, δυστυχώς, αδυνατεί να παρακολουθήσει τη σημερινή συγκυρία, θέτοντας τα συμφέροντα του κόμματος πάνω από όλα.»

Check Also

Πάφος: 40χρονη επιτέθηκε στην γειτόνισσα της με πέτρα – Άρπαξε από τον λαιμό τον…

Σύμφωνα με την αστυνομία στις 7:00 το πρωί της Τρίτης (22/09), γυναίκα κατήγγειλε ότι καθώς …

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε στον Γκουτέρες ιδέες και θέσεις για το Κυπριακό

Σε δημιουργικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε, στη μία μετά τα μεσάνυχτα – ώρα Κύπρου, η συνάντηση του …