Κούσιος: ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ξεπέρασαν κάθε όριο λαϊκισμού και μηδενισμού

Κούσιος: ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ξεπέρασαν κάθε όριο λαϊκισμού και μηδενισμού

«Σκληρή» απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου κατά ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ για τις επικρίσεις για το Σχέδιο Ανάκαμψης που εξήγγειλε σήμερα ο ΠτΔ.

Το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του μας έχουν συνηθίσει στη μηδενιστική αντιπολίτευση και στην ατεκμηρίωτη επίκριση των όσων πράττει η Κυβέρνηση.

Σήμερα για άλλη μια φορά ξεπέρασαν κάθε όριο λαϊκισμού και μηδενισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα το Σχέδιο για την Κύπρο του Αύριο, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και το Πρόγραμμα ΘΑΛΕΙΑ, δηλαδή το Σχέδιο για τα ταμεία Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, για τη μοναδική ευκαιρία προοπτικής και νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης για την πατρίδα μας σε όλους τους τομείς.

Και αντί το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του να χαιρετίσουν την εξαγγελία, ασκούν δριμεία κριτική και διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα.

Θα έπρεπε το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του να γνωρίζουν ότι από τη συνολική αναφορά στα 4,4 δις ευρώ, ποσό πέραν των δύο δις αποτελεί χορηγία της ΕΕ και όχι δάνειο. Θα έπρεπε να γνωρίζουν, επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου ποσού αφορά κινητοποίηση εθνικών δημόσιων πόρων ύψους 800 εκ. ευρώ, καθώς και πόρων του ιδιωτικού τομέα ύψους 1,4 δις και ότι μόνον ένα ποσό της τάξης των 200 εκ. ευρώ αφορά χαμηλότοκο δανεισμό.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει να ξεχνά ότι μαζί με το ΑΚΕΛ, ως συγκυβέρνηση την περίοδο 2008-2013, οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικό χάος, όπως εξάλλου παραγνωρίζει ότι είναι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που οδήγησε την κυπριακή οικονομία σε επενδυτική βαθμίδα, από τη βαθμίδα «σκουπίδια» που την είχαν ρίξει.

Είναι λυπηρό, επίσης, το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ, για δικούς του μικροκομματικούς λόγους, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, προσπαθώντας να πείσει ότι η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, όταν τα στοιχεία το διαψεύδουν.

Η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα με τους λιγότερους θανάτους στον κόσμο σε αναλογία πληθυσμού.

Είναι η δεύτερη χώρα σε εμβολιασμούς στην Ε.Ε.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση επέβαλε μέτρα για το λιγότερο συγκριτικά χρονικό διάστημα, σε ό,τι αφορά το lockdown, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Το ΔΗΚΟ ηθελημένα παραγνωρίζει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση ενίσχυσε τις επιχειρήσεις και τις ευάλωτες ομάδες με ποσό που αγγίζει τα δύο δις ευρώ.

Είναι το ίδιο κόμμα που με τις εμμονές του, και για να γίνει αρεστό στο ΑΚΕΛ για ευνόητους λόγους, καταψήφισε τους προϋπολογισμούς, με κίνδυνο να μείνουν οι επιχειρήσεις και ο λαός μας χωρίς οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία, ενώ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο, με το οποίο θα παρεχόταν η αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία και τις επιχειρήσεις από τις τράπεζες, με κρατική εγγύηση.

Και το ερώτημα είναι: το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για να μπορέσουν να εισρεύσουν στην οικονομία 4,4 δις ευρώ;

Πραγματικά, ο κ. Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας τέτοια τεχνάσματα, τακτικισμούς, λαϊκισμό και ψεύδη, θα παραπλανήσουν τον κυπριακό λαό; Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στο ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε σήμερα το Σχέδιο για την Κύπρο του Αύριο, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και το Πρόγραμμα ΘΑΛΕΙΑ, δηλαδή το Σχέδιο για τα ταμεία Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, που αποτελεί μοναδική ευκαιρία προοπτικής και νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης για την πατρίδα μας σε όλους τους τομείς.

Είναι γνωστό ότι το Σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Μαΐου και υποβλήθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγοντας έτσι ορίζοντες και προοπτική για την κυπριακή οικονομία, ευρύτερα.

Το ΑΚΕΛ, το οποίο πάντοτε ασκεί μηδενιστική κριτική, φαίνεται να ξεχνά τι παρέδωσε το 2013 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ξεχνά πού οδήγησε τη οικονομία του τόπου η οποία βρισκόταν λόγω των χειρισμών της διακυβέρνησης του στην κατηγορία των «σκουπιδιών», με βάση τις αξιολογήσεις διεθνών Οίκων.

Να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ ότι είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίου και να επαναφέρει την οικονομία μας στην επενδυτική βαθμίδα, με ρυθμούς ανάπτυξης πέραν του μέσου όρου της ΕΕ.

Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ποσό που αγγίζει τα δύο δις, ενώ ταυτόχρονα προστάτευσε τις θέσεις εργασίας.

Η λαίλαπα της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ επέφερε τεράστια καταστροφή, την οποία, όμως, η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη κατάφερε με συνετή δημοσιονομική πολιτική, με σκληρή δουλειά και με τη βοήθεια του λαού και τις θυσίες του, να αναστρέψει τα θλιβερά δεδομένα που άφησε το ΑΚΕΛ στο πέρασμα του, και έτσι να ορθοποδήσει ο λαός μας.

Οι πολίτες έχουν βιώσει το κόστος των αποτυχημένων πολιτικών του ΑΚΕΛ. Ταυτόχρονα, γνωρίζουν τα όσα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει πετύχει και προσφέρει στον τόπο.

Ας σταματήσει, επιτέλους, το ΑΚΕΛ να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

 

 

 

Check Also

Συνάντηση Αβέρωφ με εκπαιδευτικούς απογευματινών και βραδυνών προγραμμάτων

Συνάντηση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών απογευματινών και βραδινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου …

Πύλη εμβολιασμού – Διαθέσιμα ραντεβού για άτομα άνω των 18 ετών

Η πανδημία θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο μέσω του εμβολιασμού – Διαθέσιμα ραντεβού για όλα τα …