Κορωνοϊός: Ποιες αεροπορικές εταιρείες κάνουν την κρίση ευκαιρία…

Oι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια. Παρ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες που σχεδιάζουν την επόμενη μέρα και προσπαθούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία. Ο λόγος για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Ryanair Holdings Plc και Wizz Air Holdings Plc. που θα συνεχίσουν να επεκτείνουν τους στόλους τους.

Η Wizz Air, η τρίτη μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης μετά την Ryanair και την EasyJet Plc, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να προσθέτει αεροπλάνα, σε αντίθεση με τους αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο που επιδιώκουν να αναβάλουν τις παραδόσεις αεροσκαφών από την Airbus SE και την Boeing Co.

Η Ryanair, η οποία αντέδρασε στη διάσωση αερομεταφορέων όπως η Air France-KLM και η Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε ότι θα εξετάσει τις παραγγελίες για επιπλέον αεροσκάφη Boeing 737 Max . Οι παραγγελίες αεροσκαφών αναμένεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζουμε σε ό,τι αφορά τον κλάδο των αερομεταφορών στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, καθώς η Ryanair σκαρφαλώνει στην διεθνή κατάταξη αρκετές τάξεις όσον αφορά το μέγεθος και αναμένεται να βρεθεί πίσω από τη Lufthansa έως το 2023.

Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους είναι καλύτερα τοποθετημένοι από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες καθώς εν μέσω πανδημίας έχουν σημαντικά περισσότερο ρευστό στα ταμεία ταμεία τους και αναμένεται να ανακάμψουν πρώτοι.

Αντίθετα η καθίζηση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, από τα οποία εξαρτώνται οι αερομεταφορείς δικτύου, θα μπορούσε να διαρκέσει έως και το 2024, αναφέρει η IATA.«Αφού περάσει η κρίση και ακολούθησε ένας πόλεμος τιμών το καλοκαίρι, η Ryanair και η Wizz ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία καθώς όλα γύρω τους συρρικνώνονται λέει ο Mark Manduca, αναλυτής της Citi στο Λονδίνο

Check Also

Το Twitter κλείνει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες… Στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι

Οι αποφάσεις της Twitter Inc για το κλείσιμο του γραφείου της στις Βρυξέλλες, αλλά και …

Συνεχίζει να πέφτει η τιμή του πετρελαίου – Κάτω από τα $78 ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Νέα πτώση καταγράφουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εξαιτίας όχι μόνο του μηχανισμού για …