Κορωνοϊός: Πλούσιοι αγοράζουν καταφύγια για να γλυτώσουν από την πανδημία

Πλούσιοι Αμερικανοί αγοράζουν καταφύγια τα οποία διατηρούν για να καταφύγουν την Ημέρα της Κρίσης ή εφόσον κάποιο φονικό μικρόβιο παραλύσει τον κόσμο

Η Νέα Ζηλανδία είναι η χώρα στην οποία καταφεύγουν οι εκατομμυριούχοι και προσφέρουν μέχρι και 8 εκατ. δολάρια, για να αγοράσουν καταφύγια διαφυγής, ώστε να γλιτώσουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ιδιοκτήτης εταιρείας της Silicon Valley, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, κάλεσε τον κατασκευαστή καταφυγίων επιβίωσης, Rising S Co, από την οποία ζητούσε να του υπενθυμίσουν τον κωδικό για να ανοίξει η μυστική πόρτα του καταφυγίου, καθώς δεν είχε το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς ξεκλειδώνει.

«Ήθελε να επαληθεύσει τον συνδυασμό για την πόρτα, ενώ ρωτούσε για την αντοχή του καθώς και για τους θερμοστάτες ζεστού νερού και αν χρειάζεται να πάρει επιπλέον φίλτρα νερού ή αέρα» ήλωσε ο Gary Lynch, γενικός διευθυντής της Rising S Co. με έδρα το Τέξας. «Βρέθηκε στη στη Νέα Ζηλανδία για να ξεφύγει από ό,τι συμβαίνει», είπε ο Gary Lynch.

Χρόνια τώρα η Νέα Ζηλανδία έχει μετατραπεί σε έναν τόπο όπου οι πλούσιοι Αμερικανοί αγοράζουν καταφύγια τα οποία διατηρούν για να καταφύγουν την Ημέρα της Κρίσης ή εφόσον κάποιο φονικό μικρόβιο παραλύσει τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, πολλές οικογένειες έχουν μετακινηθεί σε καταφύγιο Vivos 5.000 ατόμων στη Νότια Ντακότα, είπε, όπου καταλαμβάνουν ένα καταφύγιο σε μια πρώην στρατιωτική βάση που έχει μέγεθος περίπου τα τρία τέταρτα του Μανχάταν. Η Vivos έχει επίσης κατασκευάσει καταφύγιο 80 ατόμων στην Ιντιάνα και αναπτύσσει καταφύγιο 1.000 ατόμων στη Γερμανία.

Η Rising S Co. έχει κατασκευάσει περίπου 10 ιδιωτικά καταφύγια στη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία χρόνια. Το μέσο κόστος είναι 3 εκατομμύρια δολάρια για ένα καταφύγιο βάρους περίπου 150 τόνων, αλλά μπορεί εύκολα να φτάσει τα 8 εκατομμύρια δολάρια με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως πολυτελή μπάνια, αίθουσες παιχνιδιών, γυμναστήρια, θέατρα και χειρουργικά κρεβάτια.

Μερικοί κάτοικοι της Silicon Valley έχουν ήδη μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία καθώς η πανδημία έχει κλιμακωθεί.

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς επειδή φοβούνται να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους, ζητούν επιχειρηματική βίζα.

Ένας δυνητικός επενδυτής με έδρα τις ΗΠΑ ρώτησε ακόμη αν θα ήταν επιλέξιμος για διαμονή στη Νέα Ζηλανδία εάν αύξανε την επένδυσή του.

Check Also

ΗΠΑ – Γερουσιαστές κατά Τραμπ: «Κόψε την Τουρκία από τα F-35» πριν είναι πολύ αργά

Share Twitter Το σίριαλ με την Τουρκία και τα μαχητικά F-35 φαίνεται να μην έχει …

Ανελέητο ξυλοκόπημα φώκιας από τουρίστες «για να μπορούν τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες»

Share Twitter Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Καζακσταν και συγκεκριμένα στην ανατολική ακτή …