Κορωνοϊός: Η Manchester United θα επιστρέψει 15 εκατ. λίρες από τηλεοπτικά δικαιώματα

Τα έσοδα της Manchester United δέχθηκαν ένα ισχυρότατο χτύπημα, καθώς ο σύλλογος θα πρέπει να επιστρέψει 15 εκατ. λίρες (16,8 εκατ ευρώ) στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς λόγω της παύσης των ποδοσφαιρικών αγώνων εξαιτίας της πανδημίας.

Η επιστροφή του ποσού (rebate) σημαίνει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων της Manchester United μειώθηκαν περισσότερο από 50% σε ένα χρόνο, στα 26 εκατ. λίρες, με τα συνολικά έσοδα του συλλόγου να υποχωρούν κατά 19% στα 123,7 εκατ. λίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση τη ομάδας – την πρώτη ενημέρωσή της μετά την αναστολή των αγώνων τον Μάρτιο.

Ο σύλλογος απέσυρε τις προηγούμενες οικονομικές του εκτιμήσεις για το έτος επικαλούμενος τη «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω του Covid-19 και των εξελισσόμενων σχετικών οικονομικών και χρηματοοικονομικών συνεπειών».

Ο υπολογισμός της επιστροφής των χρημάτων βασίστηκε στη συμφωνία μετάδοσης 29 αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, δήλωσε εκπρόσωπος του συλλόγου, προσθέτοντας ότι τα υπολοιπόμενα εννέα παιχνίδια θα ληφθούν υπόψη στην έκθεση του τέταρτου τριμήνου.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες είναι εισηγμένες στη Νέα Υόρκη, έχουν υποχωρήσει περίπου 18% συνολικά φέτος, έχοντας σημειώσει μερική ανάκαμψη από το -37% που κατέγραφαν στα μέσα Μαρτίου.

Η Manchester United και οι άλλοι αγγλικοί όμιλοι έχουν ξαναρχίσει τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες της Premier League να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έξι άτομα από τρεις συλλόγους της κατηγορίας αποδείχθηκαν θετικά στον ιό αυτήν την εβδομάδα μετά από τη διενέργεια εξετάσεων σε 748 παίκτες και προσωπικό.

Το πρωτάθλημα είχε προγραμματιστεί να επανεκκινήσει στις 12 Ιουνίου αλλά όπως μεταδίδει το BBC η επανεκκίνηση αναμένεται τώρα να καθυστερήσει.

Check Also

Ισραήλ – Κορωνοϊός: 13 κρούσματα από μια αγκαλιά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη

Share Twitter Έξι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ και επά μέλη του τεχνικού τιμ βρέθηκαν …

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ… έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα!

Share Twitter Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Μόντο Ντουπλάντις στο επί κοντώ! Ο Σουηδός, παγκόσμιος …