Κοιλιάρης: Ο κ. Δημητριάδης εκφράζει πολλούς ανυπόστατους ισχυρισμούς και κατηγορίες

Σε γραπτή δήλωση του, ο πρώην εκτελεστικός σύμβουλος της Κεντρικής τράπεζας, Δρ Στέλιος Κοιλιάρης αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του τέως διοικητή της Κ.Τ. Πανίκου Δημητριάδη οι οποίςε όπως είπε  σε κάποιο βαθμό,  αφορούν και προσωπικά τον ίδιο:

Αυτούσια η δήλωση του Δρ Κοιλιάρη:

“Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις του κ. Πανίκου Δημητριάδη αναφορικά με τα γεγονότα που συνέβηκαν στην περίοδο πριν και μετά από το κούρεμα.

Ο κ. Δημητριάδης εκφράζει πολλούς ανυπόστατους ισχυρισμούς και κατηγορίες, που σε κάποιο βαθμό με αφορούν και προσωπικά υπό την ιδιότητά μου ως Εκτελεστικός Σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας.

Δεν πρόκειται να ξεκινήσω να αντιδικώ μαζί του για το τί συνέβηκε κατά την περίοδο που ήμουν μέλος του Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας. Απλά του υπενθυμίζω ότι, αν δεν αντιδρούσε το Συμβούλιο και γίνονταν δεκτές οι εισηγήσεις του, η Κεντρική Τράπεζα θα κατέβαλλε ποσό €15εκ στην Alvarez&Marsal, ως επιβράβευση για τη βοήθειά της στην επιτυχή προώθηση του κουρέματος!

Στο στάδιο αυτό επικεντρώνομαι στα γεγονότα που προηγήθηκαν του κουρέματος. Για αρκετά από τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται ο κ. Δημητριάδης έχω ίδιαν αντίληψη γιατί συμμετείχα εκ μέρους του ΔΗΚΟ σε αρκετές από τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώραν στην περίοδο εκείνη. Εκείνο που διαπίστωσα ήταν η άρνηση του κ. Δημητριάδη να εξετάσει διάφορες εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν από την ομάδα των οικονομικών συμβούλων του ΔΗΚΟ, αλλά και άλλους, καθώς και η επιμονή του να προωθήσει την ιδέα, που από το Δεκέμβριο είχε προταθεί από τους «εμπειρογνώμονες» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αποκοπή του ομφάλιου λωρού με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και με το κούρεμα καταθέσεων.

Επειδή δεν έχω δει το βιβλίο του κ. Δημητριάδη, δεν γνωρίζω αν αναφέρεται στο γεγονός της αποχώρησης των εκπροσώπων του ΔΗΚΟ από μεγάλη συνεδρία που έγινε στην Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη πριν την καθοριστική σύνοδο του Eurogroup. Η αποχώρηση ήταν το αποτέλεσμα της επιμονής του, αντί να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, να γίνει παρουσίαση από ξένο εμπειρογνώμονα της ιδέας του κουρέματος των καταθέσεων.

Όσον αφορά το θέμα του κ. Σώρρα, ήμουν παρών κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΔΗΚΟ, μετά επιμονή τόσο του ιδίου, όσο και βουλευτών και παραγόντων του ΔΗΚΟ, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί η απομακρυσμένη πιθανότητα τα όσα ισχυριζόταν να ήταν αληθινά.

Από τα πρώτα λεπτά της παρουσίασης της πρότασης από τον κ. Σώρρα και τους συνεργάτες του, διαφάνηκε ότι επρόκειτο για μη σοβαρή πρόταση. Όταν, μάλιστα του ελέχθει αυτό, ο κ. Σώρρας άρχισε να κατηγορεί τον τότε Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τους υπόλοιπους παριστάμενους ως προδότες, καταστροφείς της Κύπρου και πολλά άλλα, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί από όλους τους παριστάμενους που δεν ήταν και λίγοι. Σε κάποιες στιγμές η συζήτηση, έγινε σε πολύ ψηλούς τόνους και χάρη στη ψύχραιμη παρέμβαση κάποιων απετράπησαν τα χειρότερα.

Μετά από την συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά από επιμονή βουλευτών και παραγόντων, επικοινώνησε με τον κ. Δημητριάδη, λέγοντας του ότι έστω και αν δεν πίστευε ότι αυτή ήταν μια σοβαρή περίπτωση, καλό θα ήταν μέσα από τους μηχανισμούς και τις συνεργασίες που είχε η ΚΤΚ, να διερευνήσει το όλο θέμα για να μην γίνεται ανώφελος θόρυβος και να μην εκτοξεύονται κατηγορίες ότι τάχατες υπήρχαν εναλλακτικοί τρόποι αποφυγής του κουρέματος και των συνεπειών του και δεν διερευνήθηκαν.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα. Τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται, όχι βέβαια καλόπιστα, είναι για χάρη εντυπώσεων. Είτε, γιατί, κάποιοι θέλουν να αποσείσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους είτε, γιατί, έτσι νομίζουν θα μειώσουν τους όποιους αντιπάλους τους”.

Check Also

Υπ. Υγείας: 2,793 άτομα εμβολιάστηκαν με την 3η δόση

Υπ. Υγείας: 2,793 άτομα εμβολιάστηκαν με την 3η δόση Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, …

31χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με 162 χ.α.ω. αντί 80

31χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με 162 χ.α.ω. αντί 80 Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, …