ΚΕΒΕ: Με τη συμπεριφορά της η Βουλή οδηγεί την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση

ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ  ΚΕΒΕ  

Η ανακοίνωση του ΚΕΒΕ μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις:

Μόνο ανήσυχη μπορεί να νοιώθει σήμερα η κυπριακή κοινωνία μετά την απόσυρση από την Κυβέρνηση του Νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις.

Δυστυχώς η Βουλή απέτυχε για ακόμα μια φορά στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συμπεριφερθεί ανάλογα.

Η σημερινή εξέλιξη μόνο τις μαύρες μέρες του 2013 μπορεί να θυμίζει με τη διαφορά ότι σήμερα δεν έχουμε ούτε τον τουρισμό ούτε τις διεθνείς αγορές για να στηριχθούμε.

Χωρίς ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις το μόνο που μπορούμε να αναμένουμε είναι κλείσιμο επιχειρήσεων, μειώσεις μισθών, απολύσεις, αύξηση της ανεργίας και μείωση των εισοδημάτων του κράτους. Ότι προστατεύσαμε τους τελευταίους δύο μήνες κινδυνεύουν να καταστραφούν σε μια μέρα.

Με τη συμπεριφορά της η Βουλή οδηγεί δυστυχώς την οικονομία σε συνθήκες αυξημένης και παρατεταμένης ύφεσης.

Καλούμε το σύνολο των Κομμάτων να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν με την Κυβέρνηση για την ψήφιση του Νομοσχεδίου για παραχώρηση εγγυημένων δανείων.  Αυτό έκαναν οι 24 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό πρέπει να κάνει και η Κύπρος.  Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά βάλσαμο σε μια πληγή που αιμορραγεί.

Στο κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε επιβάλλεται συστράτευση δυνάμεων, βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από κάθε άλλη επιλογή.

 

 

 

 

 

Check Also

Υπ. Υγείας: Αυξάνεται ο αριθμός των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια

Share Twitter Υπ. Υγείας: Αυξάνεται ο αριθμός των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια Κατόπιν των συστάσεων …

Υπ. Υγείας: Νέο Διάταγμα για αιτητές ασύλου και κρατούμενους

Share Twitter Υπ. Υγείας: Νέο Διάταγμα για αιτητές ασύλου και κρατούμενους Ο Υπουργός Υγείας εξέδωσε …