Κατάρ: Πρόστιμο 51.000 ευρώ και 3 χρόνια φυλάκιση σε όποιον δεν φοράει μάσκα

Κατάρ: Πρόστιμο 51.000 ευρώ και 3 χρόνια φυλάκιση σε όποιον δεν φοράει μάσκα

Στο Κατάρ, ανάμεσα στα μέτρα καταπολέμησης της νόσου Covid-19, η  χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους από την Κυριακ.

Κάθε παραβάτης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών και πρόστιμο έως και 51.000 ευρώ.

Σε αυτή τη μοναρχία του Κόλπου, όπου ζουν περίπου 2,75 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν εντοπίσει έναν σχετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο έδαφος της, περισσότερα από 28.200 διαγνωστικά τεστ βγήκαν θετικά.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα τζαμιά έχουν κλείσει, αλλά τα εργοτάξια – ιδίως αυτά που έχουν σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 – συνεχίζουν τη λειτουργία τους με την εφαρμογή κανόνων για την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η κυβέρνηση αποφάσισε  να επιβάλει τη χρήση της μάσκας από την Κυριακή έως “μέχρι νεωτέρας”, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές για τους παραβάτες: έως τρία χρόνια φυλάκιση και έως 200.000 ριάλ (σχεδόν 50.900 ευρώ) πρόστιμο, διευκρίνισε το QNA.

Οι πολίτες και οι κάτοικοι θα πρέπει να φέρουν προστατευτικό εξοπλισμό “μόλις φεύγουν από το σπίτι τους για οποιονδήποτε λόγο, με εξαίρεση την περίπτωση να οδηγεί κάποιος αυτοκίνητο και να είναι μόνος του”, πρόσθεσε το QNA.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 αυξήθηκε κατά 1.733 στο Κατάρ, ρεκόρ για μία μόνο ημέρα.

Ο αριθμός των θανάτων που έχει καταγραφεί επίσημα παραμένει ωστόσο χαμηλός (14 θάνατοι) λόγω, σύμφωνα με τους ειδικούς, του νεανικού πληθυσμού και των υποχρεωτικών ιατρικών εξετάσεων για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Check Also

ΗΠΑ – Γερουσιαστές κατά Τραμπ: «Κόψε την Τουρκία από τα F-35» πριν είναι πολύ αργά

Share Twitter Το σίριαλ με την Τουρκία και τα μαχητικά F-35 φαίνεται να μην έχει …

Ανελέητο ξυλοκόπημα φώκιας από τουρίστες «για να μπορούν τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες»

Share Twitter Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Καζακσταν και συγκεκριμένα στην ανατολική ακτή …