Καμμένος: Αυτή τη στιγμή, έχουμε δύο Έλληνες ομήρους σε τουρκικές φυλακές

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του Mihai Fifor στο Βουκουρέστι, ζήτησε τη στήριξη της Ρουμανίας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία.

«Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό», τόνισε ο Πάνος Καμμένος από το Βουκουρέστι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μιχάι Φίφορ.

«Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα προς την Τουρκία αναφερόμενος στον άξονα που δημιουργείται στην περιοχή μέσα από τα κοινά συμφέροντα που έχει η Ελλάδα με χώρες της περιοχής: «Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο, έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας».

Για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε σχετικά και τον Ρουμάνο ομόλογό του.

«Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών», είπε χαρακτηριστικά.

Check Also

Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν συζητάμε επιστροφή, μόνο δανεισμό

«Δεν έχουν γίνει ούτε προγραμματίζονται νέες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό των …

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναλύει τις θεραπείες και τα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

Με τη νόσο να είναι «σε πρώτο πλάνο» διεθνώς αυτή τη στιγμή ο Ηλίας Μόσιαλος …