Καλογήρου: Κάποια από τα ευρήματα του Γ. Ελεγκτή δεν υφίστανται πλέον

Κάποια από τα ευρήματα του Γ. Ελεγκτή δεν υφίστανται πλέον, αναφέρει σε γραπτή τοποθέτησή της η  Προέδρος ΕΚΚ, Δήμητρα Καλογήρου, επί της Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Αυτούσια η δήλωση:

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), με πλήρη σεβασμό στην αποστολή, τον ρόλο και το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα μελετήσει σε βάθος την Έκθεση για την Επιτροπή και εάν κρίνει ότι οφείλει να τοποθετηθεί, είτε επί του συνόλου της Έκθεσης είτε σε επιμέρους ζητήματα που εγείρονται, θα το πράξει.

Εκείνο που προκαταρκτικά θα ήθελε να σχολιάσει η ΕΚΚ είναι ότι η Έκθεση ουσιαστικά καλύπτει την πενταετία 2015 – 2019.

Κάποια από τα ζητήματα στα οποία αναφέρεται δεν υφίστανται πλέον, λόγω αλλαγών που έχουν επέλθει στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, ενώ σε αρκετά άλλα, η ΕΚΚ έχει υιοθετήσει τις συστάσεις ή έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει αυστηρές και συγκεκριμένες πολιτικές και διαδικασίες.

Το γεγονός αυτό, δεν αποτυπώνεται επαρκώς στα ευρήματα που περιλαμβάνονται στη Σύνοψη της Έκθεσης, τα οποία προκύπτουν από τα αρχικά συμπεράσματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για τα οποία είχε ζητηθεί η τοποθέτηση της ΕΚΚ και απαντήθηκαν ένα προς ένα πριν από τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης.

Check Also

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Share Twitter Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Νέα κίτρινη προειδοποίηση Σε κλοιό καύσωνα και …

Το «υπουργικό» ακύρωσε όλα τα μέτρα για είσοδο και έξοδο στα κατεχόμενα

Share Twitter Το «υπουργικό» ακύρωσε όλα τα μέτρα για είσοδο και έξοδο στα κατεχόμενα Σε …