Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για  καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, σήμερα, Παρασκευή.

Η προειδοποήση έχει ισχύ μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 35 χιλιοστόμετρα και οι ριπές ανέμου να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο τη Ρόδο, επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ από αύριο Σάββατο αναµένεται ψυχρή αέρια µάζα και σταδιακά ψηλή πίεση.

Σήµερα, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές βροχές, καθώς και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Το απόγευµα, σταδιακά, θα καταστούν πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Αργότερα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι πολύ κυµατώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην τρείς βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

To Σάββατο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ορεινά. Τοπικά θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεµοι, ενώ το βράδυ πιθανό να σηµειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά και στα ηµιορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ορεινά και τα ηµιορεινά. Σε περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο δεν αποκλείεται να πέσει λίγο χιονόνερο.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναµένεται παγετός, κατά το τριήµερο, στα ορεινά, τα ηµιορεινά αλλά και τοπικά στο εσωτερικό ή και στα παράλια.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση το Σάββατο και περαιτέρω πτώση την Κυριακή, για να κυµανθεί αισθητά κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. Τη Δευτέρα αναµένεται µικρή άνοδος.

Check Also

Υπ. Υγείας: Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης για ξενοδοχεία

Share Twitter Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο σειράς οδηγιών προς επαγγελματίες υγείας …

ΥΠΠΑΝ: Η προσπάθειά μας είναι να είναι όλα τα παιδιά στο σχολείο

Share Twitter Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου συμμετείχε σήμερα σε …