Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε σήμερα τα ξημερώματα, νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας, η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα βόρεια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεµοι δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και σταδιακά, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί αναµένεται να επικρατεί παγετός, στα ορεινά και αρχικά τοπικά στα ηµιορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κατά διαστήµατα, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σταδιακά τοπικά νότιοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεµοι δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές κατά διαστήµατα, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Τη νύκτα αναµένεται βελτίωση του καιρού. Το Σάββατο, περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, στα ορεινά, ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά.Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Παρασκευή, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ µέχρι την Κυριακή θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 31 εκατοστά.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στην περιοχή, σημειώνεται χιονόπτωση και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.

Check Also

Με πολύχρωμα μπαλόνια «αποχαιρέτησαν» τον μικρό Λάμπρο

Τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολητικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Ιδαλίου, η κηδεία του μικρού Λάμπρου Καλλένου, του …

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ …