Καιρός: Βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Παγωνιά αναμένεται τις επόμενες μέρες με τη θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ημιορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το βόρειο Αιγαίο, κινείται αργά ανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό  της περιοχής, ενώ από το Σάββατο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα.

Σήμερα,  ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Το πρωί πιθανό να πέσει χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ το απόγευμα χιόνι. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να υποχωρήσει. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Πέμπτης, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα.

Την Παρασκευή, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα, ενώ το βράδυ πιθανό να χιονίσει τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπικά στα ορεινά χιόνια. Τη νύκτα, αναμένεται παγετός στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό. Στη θερμοκρασία αναμένεται μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, καθώς και ψυχρός. Τη νύκτα, αναμένεται παγετός στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό, και πιθανό να σημειωθεί παγετός και σε παράλιες περιοχές.

Αναμένεται περαιτέρω πτώση τις θερμοκρασίας για να κυμανθεί αισθητά κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Check Also

Αρχιεπίσκοπος: Οι πολιτικοί εσιώπησαν για να μην χάσουν ψήφους, είναι απαράδεκτοι

Share Twitter Οι πολιτικοί εσιώπησαν για να μην χάσουν ψήφους, είναι απαράδεκτοι, τόνισε σε δηλώσεις …

ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών

Share Twitter ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, …