Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Πιθανόν να χρειαστούν σκληρά μέτρα μέσα Μαρτίου»

Υπάρχει η πιθανότητα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα» τόνισε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα». «Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας», δήλωσε μιλώντας στο Open ο κ. Σαρηγιάννης.

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας, ο καθηγητής επισημαίνει «τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη».

Τέλος, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, λέγοντας πως με το άνοιγμα του λιανεμπορίου «κοκκινίζει σιγά-σιγά». «Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, τονίζοντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%». Παράλληλα, δήλωσε πως η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα».