Καίτη Κληρίδη: Διαχωρίζω την θέση μου από ΔΗΣΥ και Προεδρία για Νιαζί

Η Καίτη Κληρίδη,  θυγατέρα του αείμνηστου τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, σε ανακοίνωσή της  αναφορικά με την «ατεκμηρίωτη συζήτηση γύρω από την υποψηφιότητα του Niyazi Kizilyurek», όπως αναφέρει, τονίζει ότι «Διαχωρίζω τη Θέση μου».

Υπογραμμίζει, ότι οι τοποθετήσεις της Προεδρίας και του ΔΗΣΥ σε σχέση με το όλο ζήτημα, την βρίσκουν εντελώς αντίθετη αφού όπως εξηγεί, ο πατριωτισμός του κυρίου Kizilyurek και η αγάπη του για ολόκληρη την Κύπρο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση της:

Διαχωρίζω την Θέση μου

Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί μια «ατεκμηρίωτη συζήτηση γύρω από την υποψηφιότητα του Niyazi Kizilyurek».

Επειδή οι τοποθετήσεις της Προεδρίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού με βρίσκουν εντελώς αντίθετη, για λογούς συνείδησης θέλω να διαχωρίσω την θέση μου από τις δηλώσεις του Προέδρου, του Εκπροσώπου Τύπου και όσον έχουν εκφραστεί εκ μέρους του ΔΗΣΥ.

Ο πατριωτισμός του κυρίου Kizilyurek και η αγάπη του για ολόκληρη την Κύπρο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του. Αν εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί προς όφελος όλων των Κυπρίων, με αντίληψή των ευαισθησιών και των δυο κοινοτήτων, όπως θα έπρεπε να κάνει ο καθένας από μας που επιθυμεί την επανένωση αυτού του τόπου.

Υπενθυμίζω ότι ένα μακροσκελή διάλογο που έκανε με τον Γλαύκο Κληρίδη πάνω στο θέμα αυτό, έχει δημοσιευτεί σε βιβλίο με τον τίτλο «Η Πορεία μιας Χώρας.» Το συστήνω σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν τις θέσεις του κυρίου Kizilyurek.

Αν ο κύριος Kizilyurek ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος θα τον ψήφιζα κι’ εγώ η ίδια. Δεν μπορώ όμως να δώσω την ψήφο μου στο ΑΚΕΛ, το κόμμα που το 2004 θυσίασε την λύση «ψηφίζοντας όχι για να τσιμεντώσει το ναι» και για να μείνει στην εξουσία με τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Αντ’ αυτού και με την έλλειψη άλλης επιλογής, θα ψηφίσω δυο υποψήφιους του ΔΗΣΥ που τουλάχιστο, κατά την άποψη μου, έχουν κατανοήσει την πολιτική του Γλαυκού Κληρίδη στο Κυπριακό, και που αν εκλέγουν, θα εξακολουθούν να εργαστούν μέσα σε αυτό το πνεύμα.

Καίτη Κληρίδη – 12. 05. 2019

Check Also

Συνελήφθη 30χρονος για επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

Share Twitter Συνελήφθη 30χρονος για επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης Στη σύλληψη 30χρονου προχώρησαν …

Καύσωνας και σκόνη – Στους 40 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος

Share Twitter Καύσωνας και σκόνη – Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα Ο υδράργυρος κτυπάει …