Κίτρινη προειδοποίηση: Καταιγίδες και χαλάζι

Το Τμήμα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εξέδωσε κίτρινη  προειδοποίηση για καταιγίδες, συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι.

Αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, με την ένταση της βροχόπτωσης δυνατό να ξεπερνά τοπικά τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Τίθεται σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Πρόγνωση καιρού μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα:

Ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο ασθενής ψηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περιοχές καταιγίδων αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα, μέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά στα νότια παράλια αλλά και σε καταιγίδα θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κυρίως στις παράλιες περιοχές αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά παράλια και μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περιοχές καταιγίδων αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια για να καταστεί μετά το μεσημέρι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, νωρίς το απόγευμα. Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα.