Κίτρινη προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς ανέμους

Το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 21:00 σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο στις 11:00 το πρωί.

Αφορά πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς βόρειους ανέμους εντάσεως 6 με 7 μποφόρ με ριπές μέχρι 7 με 8 μποφόρ, που αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το εσωτερικό και τα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα:

Ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάσει σήμερα την περιοχή, ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται από αργά απόψε μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Ψηλή πίεση αναμένεται στη συνέχεια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως τοπικά στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον -4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βόρειοι, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης, για να καταστεί σταδιακά μέχρι το βράδυ ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και αρχικά τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Check Also

Λακκοτρύπης: «Ξεκάθαρα όχι» στην ενεργειακή προοπτική ενός μορατόριουμ εργασιών στην ΑΟΖ

Share Twitter «Αν φτάσει εκείνη η στιγμή όπου εμείς οι ίδιοι θα πούμε στις εταιρείες …

ΔΗΚΟ: Επιχειρούν «απονεύρωση» του θεσμού του Γ. Ελεγκτή

Share Twitter «Επιχειρούν «απονεύρωση» του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή», τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος …