Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα: Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 βαθµούς στα ανατολικά και τα νότια παράλια και γύρω στους 33 βαθµούς στα δυτικά, τα βόρεια παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση αλλά θα παραµείνει λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Check Also

Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονης από τη κατοικία της στη Λάρνακα

Share Twitter Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονης από τη κατοικία της στη Λάρνακα Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία …

Αβέρωφ: Οι πυρκαγιές τέθηκαν για ακόμη μια φορά εγκληματικά και κακόβουλα

Share Twitter Αβέρωφ: Οι πυρκαγιές τέθηκαν για ακόμη μια φορά εγκληματικά και κακόβουλα. Συγχαίρω το …