Κίτρινη προειδοποίηση για έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξέδωσε πριν από λίγο κίτρινη προειδοποίηση για έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το 24ωρο.  Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 22:00 σήμερα το βράδυ μέχρι και τις 22:00 αύριο Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα, στα προσήνεμα, κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι θυελλώδης, 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά, το πρωί, θα υπάρχει παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης και τοπικά μέχρι τρικυμιώδης.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κάτω από
τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους ήταν 45 εκατοστά, την ώρα έκδοσης του δελτίου.

Check Also

Μέλη της ποδηλατικής αστυνόμευσης εντόπισαν κλεμμένη μοτοσικλέτα

Share Twitter Μέλη της ποδηλατικής αστυνόμευσης εντόπισαν κλεμμένη μοτοσικλέτα Μέλη της Ποδηλατικής Αστυνόμευσης Λεμεσού, ενώ …

Ακιντζί: Δυστυχώς η Ε/κ ηγεσία προτιμά την πολιτική της έντασης

Share Twitter Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάσε την ομόφωνη …