Κίνα: Χειρούργος δείχνει τους πνεύμονες ασθενή καπνιστή επί 30 χρόνια..! (Video)

Ο δρ. Τσεν και η ομάδα του πραγματοποιούσαν εγχείριση σε ασθενή, 56 ετών, ο οποίος είχε νωρίτερα ανακηρυχθεί κλινικά νεκρός, προκειμένου να πάρουν τους πνεύμονές του για μεταμόσχευση. Ο αποθανών ωστόσο, φαίνεται πως κάπνιζε συστηματικά για 30 ολόκληρα χρόνια και το θέαμα που αντίκρισαν οι γιατροί ήταν πραγματικά αποκαρδιωτικό.

Οι πνεύμονες του ασθενούς ήταν μαύροι από το κάπνισμα, γεγονός που έδωσε στον γιατρό από την Κίνα μια ιδέα. Αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μόσχευμα, καθώς οι αλλοιώσεις από το κάπνισμα δεν του το επέτρεπαν, θα το χρησιμοποιούσε προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη στη χώρα του.

Το φυσιολογικό χρώμα των πνευμόνων του ανθρώπου είναι ένα απαλό ροζ
Ανάρτησε το βίντεο από το νοσοκομείο του Λαού Γούξι, στην πόλη Τζιάνγκσου της Κίνας, με το hashtag #jieyan που σημαίνει «κόψε το κάπνισμα». Ο Δρ. Τσεν, που αναφέρει πως το κάπνισμα αποκτά διαστάσεις «μάστιγας» στην Κίνα δεν γνώριζε ωστόσο, πως το βίντεο που αναρτούσε θα γινόταν viral σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Πολλοί καπνιστές σε αυτή τη χώρα έχουν πνεύμονες που μοιάζουν σαν αυτόν. Η ομάδα μου αποφάσισε να απορρίψει τους πνεύμονες αυτούς ως πιθανό μόσχευμα» αναφέρει στο Asia Wire ο Κινέζος γιατρός. «Αν είστε συστηματικός καπνιστής, οι πνεύμονές σας ίσως δεν γίνουν αποδεκτοί, ακόμη και αν επιλέξετε να γίνετε δωρητής οργάνων μετά θάνατον» συμπληρώνει.

«Κοιτάξτε αυτούς τους πνεύμονες – έχετε ακόμη το κουράγιο να καπνίσετε;» αναρωτιέται ο γιατρός που πραγματοποίησε την επέμβαση. Το βίντεο και οι εικόνες του μαυρισμένου πνεύμονα είναι πράγματι σοκαριστικές.

Check Also

Αυστραλία: Αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή της λαχείο και κέρδισε 50 εκατομμύρια!

Share Twitter «Αν έχεις τύχη διάβαινε», λέει ο σοφός λαός και μάλλον όχι άδικα. Υπάρχουν …

Ερντογάν: Στις 24 Ιουλίου η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία

Share Twitter Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί …