Κίνα: Μείωση 35% στις πωλήσεις των iPhone

Χαμηλές πωλήσεις στα iPhone παρουσίασε τον Νοέμβριο η Apple στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της Credit Suisse.
Οι παραδόσεις του iPhone υποχώρησαν 35,4% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα, όταν η ευρύτερη κινεζική αγορά smartphones αυξήθηκε κατά 0,2%, ανέφερε ο αναλυτής Matthew Cabral ο οποίο θέτει ως τιμή – στόχο για την μετοχή της ετιαρείας τα 221 δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι τα μηνιαία δεδομένα είναι μπορεί να είναι ευμετάβλητα και η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων να μην ευνοεί αριθμητικές συγκρίσεις, εν τούτοις η σημαντικά κάμψη του Νοεμβρίου είναι η δεύτερη κατά σειρά διψήφια πτώση.

Η μετοχή της Apple αν και υποχωρούσε ενδισυνεδριακά έως και 1,3% την Πέμπτη, έφθασε, τελικά, στο -0,44% μετά το μήνυμα του προέδρου Τραμπ στο twitter ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μεγάλη συμφωνία με την Κίνα. Και αυτό γιατί η Apple έχει συσχετισθεί σε μεγάλο βαθμό με το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Η Credit Suisse αναφέρει στα στοιχεία της, ότι το φθηνότερο iPhone 11 ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο. Η χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης αυτού του μοντέλου «πιθανότατα προσθέτει περαιτέρω πίεση στις πωλήσεις της μεγαλύτερης Κίνας της Apple», έγραψε η Credit Suisse.

Σημειώνεται ότι η Apple απέκτησε σχεδόν το 17% των εσόδων του 2019 από την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Το iPhone αντιπροσώπευε σχεδόν το 55% των συνολικών εσόδων του 2019.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Rosenblatt Securities ανέφερε ότι η Apple μπορεί να μειώσει την παραγωγή των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Max κατά περίπου 25%, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης για τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα.

Check Also

Tο σούπερ μάρκετ του μέλλοντος θα είναι πάνω σε ρόδες..!

Share Twitter Σε μια οικονομία που οι κανόνες περί αποστασιοποίησης λαμβάνουν πλέον κεντρικό ρόλο, πολλά …

Δείτε τι «αυγατίζει» τη μυθική περιουσία (15,2 δισ.) του Mr. Zara… δεν είναι μόνο από τα ρούχα

Share Twitter Η αξία της ακίνητης περιουσίας του Αμάνσιο Ορτέγκα ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Inditex …