Κίνα: Ιστορική «βουτιά» για τις πωλήσεις αυτοκινήτων… λόγω κορωνοϊού

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αναμένονται να μειωθούν σε ιστορικά χαμηλά κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2020, καθώς ο κορωνοϊός κρατά τους αγοραστές μακριά από τους εκθεσιακούς χώρους και εντείνει τα προβλήματα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

Οι πωλήσεις προβλέπεται να μειωθούν κατά 25% έως 30% την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την προκαταρκτική πρόβλεψη του Κουί Ντονγκσού, γενικού γραμματέα της Κινεζικής Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων. Το ξέσπασμα του ιού πιθανότατα θα συρρικνώσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα για ολόκληρο το χρόνο κατά περίπου 5%, δήλωσε ο Κουί την Τρίτη.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας βάδιζε έτσι κι αλλιώς προς μια άνευ προηγουμένου τρίτη συνεχή ετήσια πτώση, πριν καν ο ιός αναγκάσει τις Αρχές να κλείσουν τις ύποπτες περιοχές για επέκταση του ιού, από την πόλη Wuhan και πέρα.

Περίπου τα δύο τρίτα της οικονομίας της Κίνας παραμένουν ανενεργά αυτήν την εβδομάδα και οι εταιρείες αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά την επανέναρξη των εργασιών, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων ζητημάτων που αφορούν στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και έλλειψης εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας δεν έπρεπε ποτέ να γίνει ο παράγοντας για τόσο πολλά αρνητικά ζητήματα – οι προκλήσεις έχουν συσσωρευτεί», δήλωσε ο Κουί. «Θα χρειαστούν μήνες για να επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα στη φυσιολογική της λειτουργία. Η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων θα πληγεί από την πτώση των εισοδημάτων«.

Εταιρείες όπως η Tesla Inc. η Volkswagen AG ή η Toyota Motor Corp. προειδοποίησαν για διακοπή στη λειτουργία τους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιθανότατα θα δουν την παραγωγή τους να μειώνεται κατά περίπου 15% στην Κίνα αυτό το τρίμηνο μετά την παράταση των διακοπών λόγω του ιού, όπως ανέφερε η προμηθεύτρια εταιρεία Aptiv Plc.

Check Also

Εάν ο Τραμπ ήταν θετικός σε COVID-19 τότε θα…

Share Twitter Η είδηση ότι στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου …

Γερμανία: Η Deutsche Bank ζήτησε από στελέχη να κάνουν «δώρο» ένα μισθό… θα γίνουν 18.000 απολύσεις!

Share Twitter Μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα ζητήθηκε από εκατοντάδες ανώτατα στελέχη της τράπεζας να …