Κίνα: Επιταχύνεται η έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Η Κίνα επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων της COVID-19 που στοχοποιούν την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, εν μέσω ανησυχιών μεταξύ επιστημόνων σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλα στελέχη.

Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην ηπειρωτική Κίνα.

«Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων συγκεκριμένα για την Όμικρον με βάση διαφορετικές τεχνολογίες», δήλωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV ο Τζενγκ Τζονγκγουέι, που είναι επικεφαλής της ομάδας η οποία έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της COVID-19 στην Κίνα.

Τα πιθανά εμβόλια κατά της Όμικρον ίσως να μην χρησιμοποιηθούν εν τέλει, αλλά ήταν απαραίτητο για την Κίνα να προχωρήσει σε αυτού του είδους την προετοιμασία, δήλωσε ο Τζενγκ.

Δεν υπάρχουν ακόμα ισχυρά στοιχεία για το εάν η Όμικρον διαφεύγει της ανοσίας των εμβολίων αλλά τα περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια αναμένεται ότι θα βοηθούν να μειωθεί η σοβαρή νόσηση και ο θάνατος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κινεζική εταιρία εμβολίων Sinovac Biotech ανακοίνωσε ότι εξετάζει εάν τα εμβόλιά της είναι αποτελεσματικά έναντι της Όμικρον ή εάν χρειάζεται να αναπτύξει νέα σκευάσματα.

Η Κίνα δεν έχει ακόμα εγκρίνει εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό και χρησιμοποιεί αρκετά εγχώριας παρασκευής σκευάσματα για το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού της.

Check Also

Αυστραλία: Ληστής έκλεψε 42.000 τεστ αντιγόνου από αποθήκη

Ένας άνδρας έκλεψε 42.000 rapid τεστ αντιγόνου για την covid-19 από αποθήκη στο Σίδνεί, ανακοίνωσαν …

ΠΟΥ: Η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει

Η πανδημία της Covid-19 απέχει πολύ από το να λήξει, τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου …