Κίνα: Δίνουν απίστευτα μπόνους σε όσους επιστρέψουν για δουλειά…

Στην πόλη Zhengzhou της Κίνας, επίσης γνωστή και ως «η πόλη των iPhone», βρίσκεται το μεγάλο εργοστάσιο της Foxconn -του κύριου κατασκευαστή των iPhones της Apple- που απασχολούσε 350.000 άτομα και κατασκεύαζε τα μισά iPhones στον κόσμο.

Αυτό το εργοστάσιο σταμάτησε να λειτουργεί στις 3 Φεβρουαρίου, όταν η Foxconn σταμάτησε «σχεδόν όλη» την παραγωγή της στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου και του εργοστασίου στο Zhengzhou, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, η Foxconn χρησιμοποίησε ακόμη και τα εργοστάσιά της για να παράγει μάσκες και ιατρικά ρούχα.

Πριν λίγες ημέρες, η Foxconn ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σταδιακά και ο κατασκευαστής του iPhone προσπαθεί με κάποιες… ασυνήθιστες μεθόδους να παροτρύνει τους εργαζομένους να επιστρέψουν.

Έτσι, στους νέους υπαλλήλους προσφέρονται 7.000 γιουάν (995 δολάρια) για να ξεκινήσουν να εργάζονται στο εργοστάσιο, ενώ για να γυρίσουν οι παλαιότεροι εργαζόμενοι τους προσφέρουν 3.000 γιουάν (427 δολάρια).

Αυτά τα ποσά είναι σίγουρα δελεαστικά για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Foxconn, όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός ήταν μεταξύ 2.000 και 3.000 γιουάν.

Ωστόσο, για να λάβουν την πληρωμή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε κάθε πτυχή της ζωής στο Zhengzhou.

Check Also

Τεράστια ώθηση αναμένεται να λάβει η περιουσία του Τραμπ λόγω «Truth Social»

Τεράστια ώθηση αναμένεται να λάβει η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ -μετά την πτώση που είχε …

Η βιομηχανία «διψάει» για ενέργεια – Γιατί «ξέφυγε» η τιμή του φυσικού αερίου;

Oι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, καθώς η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε φάση ανάκαμψης μετά …