Μετά και τις αποκαλύψεις για την καταβολή αποζημιώσεων σε συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού τού Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου που είχαν στην κατοχή τους αξιόγραφα, οι κάτοχοι αξιογράφων πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας, αρχικά έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή και αργότερα κατευθύνθηκαν ’έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.
«Ετοιμάσαμε υπόμνημα και ζητούμε ίση μεταχείριση. Δεν αποτελούμε εξαίρεση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης και τάχθηκε κατά των επιλεκτικών εξωδικαστικών συμβιβασμών.
Ο διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν, “Απαιτούμε δικαιοσύνη” και “Φέρτε μας τον Νικολάτο”.
Οι κάτοχοι αξιογράφων κάλεσαν την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρουν θέση για τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες και δήλωσαν ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί τώρα.
«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα βρούμε το δίκιο μας. Ζητούμε δικαιοσύνη, ισονομία και ισοπολιτεία», ανέφερε ένας άλλος κάτοχος αξιογράφων.
Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εισήλθε στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και επέδωσε υπόμνημα, ζητώντας να διαβιβαστεί στον Πρόεδρο του Ανωτάτου. Το ίδιο υπόμνημα είχε επιδοθεί νωρίτερα και στην Τράπεζα Κύπρου.
Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι «ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει σοβαρή ανησυχία για όσα τεκταίνονται στους νομικούς κύκλους της Κύπρου και ζητεί από την κυπριακή δικαιοσύνη ίση μεταχείριση όλων των πολιτών. Οι αγωγές μας να εκδικάζονται κατά προτεραιότητα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται το ταχύτερο. Δεν είναι σωστό, αγωγές που κινήθηκαν πριν 5-6 χρόνια να εκκρεμούν ακόμη, και οι πιο πολλές να μην έχουν καν αρχίσει να εκδικάζονται. Διερωτόμαστε πότε καταχωρίστηκαν οι υποθέσεις που διευθετήθηκαν εξωδικαστικώς από την Τράπεζα Κύπρου, και αν ήταν η σειρά τους να εκδικαστούν και να διακανονιστούν».