Το 71% των Κυπρίων λένε “ΝΑΙ” στην κάρτα φιλάθλου

Το 71% των Κυπρίων λένε “ΝΑΙ” στην κάρτα φιλάθλου

Παρουσιάστηκε η καθιερωμένη ποσοτική έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο

Την καθιερωμένη ανά τριετία έρευνα για το ποδόσφαιρο στην Κύπρo, με τίτλο«Κυπριακό Ποδόσφαιρο: Δεδομένα και Αντιλήψεις», παρουσίασε ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στην εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στα πολύ χρήσιμα ευρήματα και περιέγραψε την έρευνα ως ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορούν να αξιοποιήσουν οι αρμόδιοι.

Τα ευρήματα, εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας, παρουσίασε ο Δρ Σταύρος Πουλούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τονίζοντας πως η έρευνα βασίστηκε στην «συμπεριφοριακή αφοσίωση», όπως την αποκάλεσε, των φιλάθλων. Η τηλεφωνική έρευνα έγινε σε παγκύπρια βάση σε δείγμα 1,200 ατόμων, που κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους, μέσα από τις οποίες σχηματίστηκε το προφίλ του Κύπριου οπαδού, ενώ καταδείχτηκε ο βαθμός προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα και τα ποσοστά υποστήριξης των ομάδων. Εκφράστηκαν οι απόψεις των ερωτηθέντων για τη Διαιτησία, την Κάρτα Φιλάθλου, τους στημένους αγώνες και την αξιοπιστία τόσο του Κυπριακού Πρωταθλήματος όσο και των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν στην έρευνα, το 71% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την εφαρμογή της προτεινόμενης Κάρτας Φιλάθλου. Και ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την Κάρτα, το 57% συνολικά από αυτούς θα προχωρήσει στην έκδοση της. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της ενότητας, το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει επίσης πως η Κάρτα Φιλάθλου θα μειώσει δραστικά τη βία και τα επεισόδια στα γήπεδα.

Όσον αφορά τους λόγους μη προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα, το μεγαλύτερο ποσοστό (24%) απάντησαν ότι δεν πάνε στο γήπεδο λόγω της βίας και των επεισοδίων, ενώ το 23% απάντησαν πως προτιμούν να βλέπουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες από την τηλεόραση.

Η έρευνα, μεταξύ άλλων, έδειξε πως ένα πολύ σημαντικό ποσοστό φιλάθλων δεν εμπιστεύεται τη Διαιτησία, ότι, κατά την άποψη των ερωτηθέντων, ο ελάχιστος αριθμός Κυπρίων που πρέπει να αγωνίζονται σε μια ομάδα πρέπει να είναι 5-6 και ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διεξάγεται με 12 ομάδες. Επιπρόσθετα, 95% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι στην Κύπρο υπάρχουν στημένοι αγώνες,από τους οποίους, το 64% θεωρούν ότι εμπλέκονται και παράγοντες ομάδων. Μάλιστα, όσον αφορά την αξιοπιστία του Κυπριακού Πρωταθλήματος, σε σύγκριση με άλλα πέντε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αυτό κατατάσσεται δεύτερο από το τέλος με 32%, με τελευταίο το Ελληνικό (20%) και πρώτο το Αγγλικό (82%).

Τη συλλογή των δεδομένων διενήργησε η IMR Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και αναλύθηκαν από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με επικεφαλής το στατιστικολόγο Σταύρο Πουλούκα.

Check Also

Αντρέα Πίρλο: «Προτιμώ το 4-3-3 και όλοι μπροστά»

Share Twitter Λίγο καιρό πριν την πρόσληψη του από την Γιουβέντους για την τεχνική ηγεσία …

ΗΠΑ: Ξύλο μεταξύ παικτών σε αγώνα μπέιζμπολ… (Video)

Share Twitter Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο στις ΗΠΑ σε αγώνα μπέιζμπολ. Στην αναμέτρηση …