Ιταλία: Σύλληψη 91 ατόμων για σχέσεις με τη μαφία

Στη σύλληψη 91 ατόμων τα οποία κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση προχώρησαν το πρωί η αστυνομία και οι καραμπινιέροι της Σικελίας.

Πρόκειται για στελέχη της Κόζα Νόστρα τα οποία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποσπούσαν με εκβιασμό χρήματα για “προστασία” από εμπόρους και επιχειρηματίες στα δυτικά προάστια της πόλης Παλέρμο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Apocalisse («Αποκάλυψη») της αστυνομίας δεσμεύτηκαν επίσης οι πόροι εταιριών που αποτελούσαν βιτρίνες της μαφίας, η αξία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση συνέβαλε οι εισαγγελείς να ανακαλύψουν ένα χρήσιμο στοιχείο: ο επικεφαλής της μαφιόζικης φατρίας Αρενέλα του Παλέρμο, ο Γκρεγκόριο Παλατσότο, είχε δημιουργήσει – παρ’ ότι βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή – προφίλ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, και μέσω αυτού καταφερόταν εναντίον των μεταμελημένων μαφιόζων που συνεργάζονται με την δικαιοσύνη.

«Δεν φοβάμαι τις χειροπέδες, αλλά όσους, για να τις ανοίξουν, αρχίζουν να διηγούνται διάφορες ιστορίες», είχε γράψει ο Γκ. Παλατσότο.

Check Also

Κίνα – Κορωνοϊός: Nέα πολιτική κατά της επιδημίας… χαλαρώνουν τους περιορισμούς

Οι κάτοικοι του Πεκίνου γιόρταζαν την απομάκρυνση των χώρων διεξαγωγής τεστ για την covid, ενώ …

H Ρωσία αντιδρά στο πλαφόν στο πετρέλαιο: Αυξανόμενη αβεβαιότητα και υψηλότερο κόστος για τους καταναλωτές

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε το προσωρινό πλαφόν που επιβλήθηκε από τη Δύση στο …