Ισραήλ: Άφησε το σκυλάκι της να της γλείψει τα πόδια και… παρά λίγο να πεθάνει!

Μια απίστευτη περιπέτεια με την υγεία της πέρασε μια γυναίκα από το Ισραήλ. Καθόταν στην καρέκλα της και το σκυλάκι της, της έγλειψε τα πόδια όπως κάνουν όλα τα σκυλιά με τα αφεντικά τους. Ύστερα από δυο ημέρες η γυναίκα ανέβασε υψηλό πυρετό, άρχισε να πονάει παντού, ενώ το πόδι της είχε κοκκινίσει και είχε γίνει μια μεγάλη πληγή.

Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσαν πως είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο. Για την ακρίβεια «Streptococcus canis», μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες επιπλοκές, όπως η πνευμονία και η σηψαιμία.

Όπως γράφει η Daily mail, το βακτήριο αυτό σπάνια προσβάλει τους ανθρώπους και μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο, όπως ακριβώς την έπαθε και η γυναίκα. Ο στρεπτόκοκκος canis (S canis) στους ανθρώπους, δεν αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία και ο ακριβής επιπολασμός του είναι άγνωστος.

Στη γυναίκα χορηγήθηκαν ισχυρές δόσεις αντιβιοτικού και ύστερα από 72 ώρες οι γιατροί είπαν πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο στρεπτόκοκος canis (canis στα λατινικά σημαίνει σκύλος) έχει συνδεθεί με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος των σκύλων και με αποβολές και λοιμώξεις του δέρματος τους. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι σκύλοι έχουν στρεπτόκοκκο και είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Τα βακτήρια είναι σε θέση να περάσουν στους ανθρώπους μέσω αλλοιώσεων στο δέρμα, ή μέσω αμυχών και γδαρσιμάτων.

Check Also

Βρετανία: Σε τουλάχιστον 40 πανεπιστήμια έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού

Share Twitter Στο «έλεος» του κορωνοϊού βρίσκεται η Βρετανία, με τον ιδιαίτερα υψηλό αριθμό των …

Ρουμανία: Εκλέχθηκε δήμαρχος ενώ είχε πεθάνει από κορωνοϊό…

Share Twitter Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρουμανία την Κυριακή, όταν εκλέχθηκε δήμαρχος σε επαρχία …