Ινδονησία: Η εκκλησία – κότα στην καρδιά της ζούγκλας

Μία πολύ ιδιαίτερη εκκλησία βρίσκεται μέσα στη  ζούγκλα της Ινδονησίας η οποία μοιάζε Μια εκκλησία που μοιάζει με μία γιγάντια … κότα.

Το κτίριο το οποίο βρίσκεται στους λόφους της περιοχής Magelang στην κεντρική Ιάβα, είναι εγκατελειμένο και είναι γνωστό στους κατοίκους της περιοχής ως Gereja Ayam, εκκλησία-κότα αφού  προσελκύει εκατοντάδες ταξιδιώτες  κάθε χρόνο.

Όμως ο εκκεντρικός δημιουργός του περίεργου αυτού κτίριου λέει ότι  δεν είναι ούτε κότα, ούτε εκκλησία.

Ο Daniel Alamsjah εργαζόταν στην Τζακάρτα -550 χιλιόμετρα μακριά- όταν όπως λέει ο ίδιος, είχε ένα όραμα και δέχτηκε ένα μήνυμα από το Θεό να φτιάξει ένα «σπίτι προσευχής» με τη μορφή ενός περιστεριού.

«Ίσως λόγω της χριστιανικής μου πίστης, οι άνθρωποι να πίστεψαν ότι έχτιζα μια εκκλησία. Όμως δεν είναι εκκλησία, αλλά ένα σπίτι προσευχής. Ένας χώρος για όσους πιστεύουν στο Θεό», δήλωσε ο 67χρονος στην ιστοσελίδα Jakarta Globe.

Το 1989 ο Daniel περπατούσε στην περιοχή Magelang, όπου ζούσε η οικογένεια της γυναίκας του, όταν ξαφνικά είδε το μέρος που έβλεπε στα όνειρά του. «Προσευχήθηκα όλο το βράδυ εκεί και είδα ένα όραμα, ότι έπρεπε να χτίσω σε εκείνο το σημείο ένα σπίτι προσευχής».

Ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες των χωραφιών του έδωσαν 3.000 τετραγωνικά μέτρα γης στους λόφους Rhema, έναντι 155 ευρώ, τα οποία ξεπλήρωσε σε τέσσερα χρόνια.

Τώρα άνθρωποι από διάφορες θρησκείες -βουδιστές, μουσουλμάνοι και χριστιανοί- ταξιδεύουν στο απομονωμένο αυτό «σπίτι προσευχής» για να προσκυνήσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Check Also

Δείτε τον Σάκη Ρουβά αγουροξυπνημένο στο σκάφος να κάνει βουτιά στη θάλασσα

Share Twitter Το καλοκαίρι παρέα με την οικογένειά του απολαμβάνει ο Σάκης Ρουβάς. Ο δημοφιλής …

Βηρυτός: Ο Μακρόν αγκαλιάζει Λιβανέζα – «Είμαι εδώ για να βοηθήσω εσάς»

Share Twitter Στον Λίβανο έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ως …