Ικανοποίηση Αβέρωφ για τη χρηματοδότηση από ΕΕ για το μεταναστευτικό

Ικανοποίηση, εξέφρασε σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος  του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιος Προέδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου για την έγκριση από ΕΕ του αιτήματος ενίσχυσης για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Αυτούσια η δήλωση:

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που είδα την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρηματοδότηση ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του πρώτου προαναχωρησιακού κέντρου αλλά και τη βελτίωση υφιστάμενων υποδομών φιλοξενίας. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων του μεταναστευτικού ζητήματος αφορούν ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η ενίσχυση που ως χώρα λαμβάνουμε είναι σημαντική.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αντιπρόεδρό της κ. Μαργαρίτη Σχοινά και την Κύπρια Επίτροπο κ. Στέλλα Κυριακίδου και να συγχαρώ τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή και την κυβέρνησή μας για αυτή την εξέλιξη.

Τις προκλήσεις τις αντιμετωπίζουμε με πράξεις, με συγκεκριμένες πολιτικές. Η χώρα μας είναι πιο δυνατή όταν έχουμε την καθοδήγηση και την ενίσχυση της Ευρώπης. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με σοβαρότητα και να δίνουμε λύσεις σε όσα απασχολούν τους πολίτες.

 

Check Also

Λεμεσός: Έκρηξη σε οικία στην Απεσιά και εμπρησμός οχήματος στις Κιβίδες

Δύο περιστατικά, ενός εμπρησμού αυτοκινήτου και μιας έκρηξης σε οικία, τα συνέβησαν τα ξημερώματα σε …

Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά, …