Θετικό κρούσμα με 65 στενές επαφές – «Ανησυχούν» οι αρμόδιοι…..

«Ανησυχούν» οι αρμόδιοι για τα θετικά κρούσματα τα οποία έχουν πολυάριθμες στενές επαφές…. Τώρα από μεγάλη ανησυχία ζήτησε η Υπουργός Δικαιοσύνης να μην στοχοποιούμε τη κοπέλα που έχει έρθει απο την Αμερική;;;

Γιατί δυστυχώς δεν μας έχει ξεκαθαρίσει εάν τιμωρήθηκε το εν λόγω πρόσωπο όπως τιμωρήθηκαν και άλλα άτομα με χρηματικό πρόστιμο γιατί εν γνώσει τους έσπασαν τη καραντίνα και μετέδωσαν τον ιό….

Εκτός εάν ανησυχούν με την «επιλεκτική» τιμωρία, γι αυτό τηρούν «σιγή ιχθύος»……

«Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, έντονο προβληματισμό προκαλεί στο υπουργείο Υγείας η διαπίστωση ότι πολλά από τα άτομα που εντοπίζονται θετικά στον ιό, έχουν πολυάριθμες στενές επαφές, γεγονός που συντείνει στη διασπορά του ιού και επιπλέον, δυσχεραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο της ιχνηλάτησης.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται η περίπτωση ατόμου που ήταν θετικό στον ιό και είχε 65 και πλέον στενές επαφές, αριθμός που καταδεικνύει ότι δεν επέδειξε τη στοιχειώδη προσοχή.

Επίσης, άλλο άτομο, επίσης θετικό στον ιό, είχε πέραν των 20 στενών επαφών και μάλιστα στον εργασιακό του χώρο.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τις οποίες άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα, αποφεύγουν να περιορίζονται μέχρι να έχουν τα αποτελέσματα του τεστ, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τον ιό.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν νεαρά άτομα, τα οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν ακολουθούν τις οδηγίες υγιεινής ούτε και τα μέτρα αυτοπροστασίας, με αποτέλεσμα, να θέτουν σε απειλή την υγεία άλλων, ανάμεσά τους και μελών της οικογένειάς τους, ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν σε πάρτι και χώρους όπου συχνάζουν νεαρά άτομα. »

Αναμένουμε λοιπόν να μας πουν οι αρμόδιοι ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν…

Εκτός εάν το να πληρώνει πρόστιμο ένας ηλικιωμένος 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας, είναι πολύ πιο σοβαρό από τους υπόλοιπους που μετέδωσαν τον ιό σε τόσα άτομα….

Check Also

Κορωνοϊός: 289 νέα κρούσματα – Τρεις θάνατοι ηλικιωμένων

Share Twitter Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2020: Τρία άτομα έχουν αποβιώσει …

Ληστεία στη Λάρνακα: «Μπούκαρε» με μαχαίρι σε πρακτορείο

Share Twitter Ληστεία στη Λάρνακα: «Μπούκαρε» με μαχαίρι σε πρακτορείο Υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε …