Θετική η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

“Θετική είναι  η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα”, δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο
επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα παίρνει επιτέλους το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 31,5 δισ ευρώ.

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τις πρόσφατες πολιτικές επιδόσεις της κυβέρνησης και την υπερψήφιση από τη βουλή των διαρθρωτικών μέτρων και του προϋπολογισμού του 2013. Είπε ακόμα ότι η χώρα μας είναι σε φάση εκπλήρωσης των δεσμεύσεων.

Στο μεταξύ, η έκθεση της τρόικας έφτασε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, περίοδος που «συνέπεσε» χρονικά με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών στην ελληνική Βουλή μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσει τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης της τρόικας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Η Αθήνα περιμένει από αυτό το Eurogroup  μια ισχυρή πολιτική δήλωση, που θα ενισχύει τη θέση της μετά τις σκληρές προσπάθειες που έκανε για την ψήφιση του μνημονίου και του προϋπολογισμού.

Η δήλωση αναμένεται να συνοδεύεται από χρονοδιάγραμμα των επόμενων συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ώστε  στις 22 Νοεμβρίου να δοθεί και επίσημα το «πράσινο
φως» οπότε και θα συζητηθεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.