Θεατρική πρόταση: “Αχ αυτά τα φαντάσματα”

Το θέατρο “Βρετάνια” παρουσιάζει την κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλίππο “Αχ αυτά  τα φαντάσματα”.

Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που έχει στόχο να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή και παραβλέπουν την ανάγκη της αγάπης. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που τυφλωμένοι από εγωισμό κι αλαζονεία αφήνουν παράμερα τη συμπόνια και τον οίκτο και κοιτούν μόνο πως θα εξασφαλίσουν του εαυτό τους, αδιαφορώντας για τους άλλους.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Άρης Σερβετάλης και η Φαίη Ξυλά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια παράσταση που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1948 στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές το Βιτόριο Γκάσμαν και την Σοφία Λόρεν.

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Κακλέας μας μεταφέρει στη Νάπολη και μας γνωρίζει τον Πασκουάλε, έναν άνθρωπος αδύναμο και νικημένο από τη μιζέρια της καθημερινότητας που αφού προσπάθησε μάταια να εξασφαλίσει γι’ αυτόν και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή, καταλήγει να ζει με τεχνάσματα. Μετακομίζει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα.

Αυτός που τελικά “κυκλοφορεί” είναι ο εραστής της Μαρίας τον οποίον ο Πασκουάλε περνά για ένα φιλάνθρωπο φάντασμα που σκορπίζει σε κάθε του εμφάνιση χρήματα και δώρα.

Check Also

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και …

O θρυλικός Αλέν Ντελόν στα 86 του χρόνια φωτογραφίζεται με την κόρη του… (Photo)

H 31χρονη κόρη του Αλέν Ντελόν, Ανούσκα, δημοσίευσε μία σπάνια εικόνα με τον θρυλικό πατέρα …