Θάνατος βρέφους: Σήμερα το απόγευμα η νεκροτομή – Η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις

Σήμερα στις 16:00 το απόγευμα αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του άτυχου βρέφους που έφυγε από τη ζωή στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του ενός μηνός βρέφους, θα διενεργήσει η ιατροδικαστής Δρ. Αγγελική Παπέττα, στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι γονείς του βρέφους έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια εις βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση αιφνίδιου/αφύσικου θανάτου. Το αγοράκι είχε μεταφερθεί το βράδυ της Πέμπτης (7/10) από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στο Μακάρειο όπου και κατέληξε.

Περισσότερες διευκρινίσεις έδωσε ο ΟΚΥπΥ:

«Το νεογνό εισάχθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Λεμεσού στις 6.10.2021 με πυρετό και έλαβε όλη την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα και αγωγή. Την επόμενη ημέρα, η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στην Εντατική Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Κατά την εισαγωγή του στην Εντατική Παίδων του Ν.Α.Μ. ΙΙΙ έγινε άμεση προσπάθεια σταθεροποίησης της κλινικής εικόνας του νεογνού και χειρουργική επέμβαση.

Μετεγχειρητικά υπήρξε ελαφρά βελτίωση, αλλά σε μερικές ώρες το νεογνό εμφάνισε σοβαρή υπόταση, πολύ σοβαρή οξέωση, και πολυ-οργανική ανεπάρκεια.

Παρά τις έντονες προσπάθειες των γιατρών της Εντατικής του Ν.Α.Μ. ΙΙΙ, η κλινική εικόνα του νεογνού συνέχισε να επιδεινώνεται και στις 11 το πρωί κατέληξε».

Check Also

Λεμεσός: 39χρονος κόλλησε γυμνές φωτογραφίες της 36χρονης πρώην του σε στάσεις λεωφορείων

Ένας 39χρονος από την Εσθονία φέρεται να ανάρτησε σε στάσεις λεωφορείων, γυμνές φωτογραφίες της πρώην …

Λόγω χιονόπτωσης έκλεισαν οι ακόλουθοι δρόμοι…

Λόγω χιονόπτωσης, έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ οι ακόλουθοι δρόμοι: Διαμέρισμα Μόρφου Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου, …